Családi filmek vasárnapra

Hiába a hét legvége, azért mára is kijut a jóból; hangolódjatok eszement vadnyugati kalanddal és vikinges sárkánytréninggel, hogy aztán ambiciózus versenyautók és fura kerti lények között cikázva mulathassatok nagyot egy kifacsart Shakespeare-klasszikus törpékre méretezett verzióján.

Lucky Luke - Irány a vadnyugat

Filmbox Premium - június 14., 8.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

New York, 1855. A bíróság immár ikszedik perükre idézi be a Daltonokat. De a négy borzadalom megszökik és gondosan kirabolja a város összes bankját. Az őrült üldözés folyamán csak Joe Daltonnak marad ideje, hogy elrejtse a dugipénzt, még mielőtt Lucky Luke megérkezne. Valóságos versenyfutam indul a zsebórával szemben...


Így neveld a sárkányodat

Moziverzum - június 14., 9.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk-szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám, amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll...


Verdák

HBO 2 - június 14., 10.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben.


A Spiderwick krónikák

Film+ - június 14., 11.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Grace család New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költözik, mely dédnagybátyjuké, Athur Spiderwické volt, és amely egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok történnek az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.


Kutyám, Skip

Sony Movie Channel - június 14., 13.05
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Javában dúl a második világháború, és ez a kis amerikai város, Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára anyukájától egy kutyát kap: Skipet. Az új jóbarát megváltoztatja a srác egész életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja őt, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat neki.


Gnómeó és Júlia

Filmbox Premium - június 14., 14.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

Shakespeare klasszikus szerelmi története eddig még soha nem látott változatban kel új életre. Rómeó, pontosabban Gnómeó és Júlia történetét ezúttal bűbájos animációs filmben dolgozták fel a legújabb digitális 3D technológia segítségével. Az adaptációban, melynek zenéjét és betétdalait Elton John komponálta, aranyos kerti törpék alakítják a két ellenséges család tagjait, akiknek viszálya miatt a címszereplők nem lehetnek egymáséi. Vagy mégis?


Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

SuperTV2 - június 14., 16.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.