Családi filmek vasárnapra

Lassan véget ér a nyár, és sajnos napokon belül kezdődik a suli. Aki otthon marad, búfelejtőként ellátogathat egy olyan múzeumba, ahol életre kelnek a kiállítási tárgyak, megnézheti, milyen lenne a világ, ha nem haltak volna ki a dinoszauruszok, de visszamehet a jégkorszakba, az ókorba, majd előreutazhat a jövőbe, sőt kutyás kalandokat is átélhet.

Éjszaka a múzeumban 2.

HBO 3 – augusztus 30., 7.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hol van már az az idő, amikor Larry még éjjeliőrként kereste a kenyerét? Azóta egy sikeres találmánynak köszönhetően menő vállalkozó lett belőle. Szerencsére azonban régi barátait nem feledi. Így ő is felkapja a fejét a hírre, hogy a washingtoni Természettudományi Múzeum értékes kiállítási darabjait átszállítják a Smithsonian Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeumba. Kiderül, hogy szállítás közben valahol elkallódott a Fáraó aranytáblája, amelynek segítségével éjszakánként életre kelnek a kiállítási tárgyak. Larry tehát újra elemlámpát ragad, hogy megmentse hű cimboráit.

Dínó tesó

HBO – augusztus 30., 8.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A dinoszauruszok kipusztulását egy Földbe csapódott aszteroida okozta. De vajon mi történt volna, ha ez az aszteroida elkerüli bolygónkat, és a gigantikus állatok mind a mai napig életben maradnak? Közöttük van Arlo, a fiatal apatoszaurusz, aki egy áradás során elszakad a családjától. Miközben a hazafelé vezető utat keresi, különös emberi barátra tesz szert. A titokzatos és zord vidéken való vándorlás közepette Arlo megtanulja, hogyan képes legyőzni a félelmeit, és mire képes valójában.

Gnómeó és Júlia

FilmBox Premium – augusztus 30., 13.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Shakespeare klasszikus szerelmi története eddig még soha nem látott változatban kel új életre. Rómeó, pontosabban Gnómeó és Júlia történetét ezúttal bűbájos animációs filmben dolgozták fel a legújabb digitális 3D technológia segítségével. Az új adaptációban, melynek zenéjét és betétdalait Elton John komponálta, aranyos kerti törpék alakítják a két ellenséges család tagjait, akiknek viszálya miatt a címszereplők nem lehetnek egymáséi. Vagy mégis?

Mirai – Lány a jövőből

Cinemax – augusztus 30., 14.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A négyéves Kun világa darabjaira hullik, amikor húga születik. A Mirai (Jövő) névre keresztelt kislány ugyanis gyorsan elnyeri az egész család szívét. Miközben az anyja újra dolgozni kezd, az apja pedig a háztartás vezetésével küszködik, Kun egyre féltékenyebb lesz a húgára. Egy napon, amikor kiviharzik a kertbe, különös idegenekkel találkozik a múltból és a jelenből, köztük az immár tini Miraival. Kun és a lány a jövőből különös utazásra indulnak az időben, felfedve családjuk hihetetlen történetét.

Egy kutya négy élete

TV2 – augusztus 30., 15.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresnivalója van az emberek között? Ahogy múlnak az évek, a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik újjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

Asterix az Olimpián

AMC – augusztus 30., 17.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Asterix (Clovis Cornillac) és jó barátja, Obelix (Gérard Depardieu) az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettejük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlenül hordozza magában a fair play elemeit. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

Jégkorszak: A nagy bumm

Moziverzum – augusztus 30., 19.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego), valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld! És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, de természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be – pedig csak szokás szerint egy makkot szeretne elspájzolni. Ezalatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego rájön, hogy a kardfog nem feltétlenül akadálya a családalapításnak, Sid pedig kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembekerül egy dögös lajhárlánnyal…