Családi filmek vasárnapra

Akinek nincs semmi dolga ezen a januári vasárnapon, belevághat (vagy újra belevághat) a Harry Potter-filmek sorába, hiszen az első részt, a Harry Potter és a bölcsek kövét is adja a tévé. De találkozhatunk Vándorsólyom kisasszonnyal és az ő különleges gyermekeivel is.

Állati szövetség

HBO – január 10., 8.55
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Roger, a Robin Hoodra hajazó kóbor kutya és Belle, az elegáns, ám elkényeztetett cicus Robo Cityben, egy hipermodern metropoliszban élnek. Bár nem ismerik egymást, együtt keverednek bele a városukat sújtó kaotikus események sodrába, amikor a metropoliszt üzemeltető robotok megvadulnak, és átveszik az irányítást. A zűrzavaros történések közepette hőseink rákényszerülnek, hogy a túlélés érdekében félretegyék előítéleteiket, összefogjanak és fejest ugorjanak egy akciódús kalandba, amelyben nem kevesebb forog kockán, mint szeretett városuk sorsa.

Macskafogó 2. – A sátán macskája

Film+ – január 10., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, ami az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Harry Potter és a bölcsek köve

RTL Klub – január 10., 14.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa: a lépcső alatti kuckóban lakik, és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázslóházaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzon a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá – de mi az egy elsőéves varázslótanoncnak?

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

TV2 – január 10., 15.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést – amelyekről azonban hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van – és talán éppen Jake az, aki megmentheti.

Kókusz Kokó, a kis sárkány – Tűzálló barátság

m2 – január 10., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kókusz Kokó, a fiatal tűzsárkány békésen éldegél szüleivel és nagyapjával. Nagypapa szeretné, ha az unokája megállná a helyét az életben, ezért igyekszik neki minden tudást átadni és felelősségteljes feladatokat rábízni. Így fordulhat elő, hogy idén Kokó vigyázz az érett tűzfűre, ami a sárkányok számára nagyon értékes növény, hiszen nélkülözhetetlen a tűzokádáshoz. Ám a tűzfű eltűnik, és Kokó barátját, Oszkárt, a húsevő sárkányt gyanúsítják. A különböző fajú felnőtt sárkányok között egyébként is állandó a vita, így most Kókusz Kokó, Oszkár és Matilda összefognak, hogy visszaszerezzék az eltűnt növényt. Balszerencséjükre a sziget vulkánja is életre kel, így igyekezniük kell, ha még időben vissza akarják szerezni a tűzfüvet. Útjuk során pedig rengeteg kaland vár rájuk, és bebizonyosodik, milyen fontos az összefogás.

A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka

RTL Klub – január 10., 18.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) Elizabeth megmentésére indul, és ebben szándéka ellenére is a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow, a kalózok vezére (Johnny Depp) felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, megmenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

Mirai – Lány a jövőből

Cinemax 2 – január 10., 18.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A négyéves Kun világa darabjaira hullik, amikor húga születik. A Mirai (Jövő) névre keresztelt kislány ugyanis gyorsan elnyeri az egész család szívét. Miközben az anyja újra dolgozni kezd, az apja pedig a háztartás vezetésével küszködik, Kun egyre féltékenyebb lesz a húgára. Egy napon, amikor kiviharzik a kertbe, különös idegenekkel találkozik a múltból és a jelenből, köztük az immár tini Miraival. Kun és a lány a jövőből különös utazásra indulnak az időben, felfedve családjuk hihetetlen történetét.