Családi filmek vasárnapra

A vasárnapi tévés retróparti keretében megnézhetjük a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legjobb filmjeit – például a teljes Nicsak, ki beszél!-trilógiát, közvetlenül egymás után. De azt is megtudhatjuk, milyen jó, amikor ringat a víz...

Nicsak, ki beszél!

Sony Movie Channel – január 17., 10.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár a főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek születése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát keresi gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza a felnőttek tudtára?

Nicsak, ki beszél még!

Sony Movie Channel – január 17., 12.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikey ugyan kissé megnőtt a Nicsak, ki beszél! óta, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, Jameshez, sőt: Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

Alice Tükörországban

Film Now – január 17., 12.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. A lány az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével újra találkozik Csodaországban megismert barátaival: a Fehér nyúllal, a Bölcselővel, a Cheshire macskával és persze a bolond Kalapossal, aki azonban mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, ami magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, veszedelmes küldetése során a lány számos barátjával és ellenségével fut össze...

Nicsak, ki beszél most!

Sony Movie Channel – január 17., 14.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már hat éve. Van két gyermekük, és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál, és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd Jamesszel, betelik a pohár…

A kis hableány

RTL Klub – január 17., 16.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ariel apja, Triton király víz alatti birodalmában él, de az emberek közé vágyik. Álmai hercegét, Ericet pedig csak úgy nyerheti el, ha alkut köt a gonosz tengeri boszorkával, Ursulával. A sellőlánynak a hangját kell feláldoznia azért, hogy a boszorkánytól emberi lábat kapjon uszonya helyett. Ráadásul ha Eric herceget nem csókolja meg három napon belül, Ariel örökre Ursula rabszolgája lesz. Az ősz szakállú Triton király aggódik lányáért, noha mit sem tud az alkuról. Ariel mégis fittyet (és vízmélyi cigánykereket) hány atyja és ráktestőre, Sebastian tanácsaira. A habókos hableánynak azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy hallgatni nem mindig arany, és hogy Ursula a zavarosban halászik.

Zambézia

m2 – janár 17., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom apja, Sudár akarata ellenére elhagyja távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, amelynek tagjait Csőrnagy képezi ki Zambézia egének védelmére. Sudár fia után ered, de az áskálódó leguán, Budzo foglyul ejti, miközben a menedék megtámadására készül. Vijjunak és lelki társának, Pihének össze kell szednie minden repülési tudását és egy nagy adag diplomáciát, hogy megmentsék a városukat Budzo szörnyű összeesküvésétől.

A Karib-tenger kalózai 2. – Holtak kincse

RTL Klub – január 17., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jack Sparrow kapitánynak (Johnny Depp) ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig adósa a legendás Davy Jonesnak, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának (Bill Nighy). Jacknek mihamarabb rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. S ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zűrjei miatt meghiúsul Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) kisasszony esküvője. Ugyanis ők is kénytelenek elkísérni Sparrow-t a nagy kalandra, ami akár életük utolsó útja is lehet.