Családi filmek vasárnapra

A hét utolsó napján nemcsak megnézhetünk gyors egymásutánban három Hupikék törpikék-filmet, de ideszáll közénk több generáció kedvence, Vili, a veréb is. És akkor Az oroszlánkirály 3-ról még nem is beszéltünk!

Hupikék törpikék

Sony Movie Channel – január 24., 9.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ügyefogyi a Csodák Barlangjában átesik a mágikus kapun, és ennek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek játékbabának hiszik. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére.

Hupikék törpikék 2.

Sony Movie Channel – január 24., 11.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hókuszpók, a gonosz varázsló bajban van, mert a törpök nélkül nem hat a szupervarázsfőzet-receptje. Egy gonosz varázslat segítségével ezért két törpszerű lényt készít, ám rájön, hogy ez is kevés, igazi törpkivonatot kell szereznie. Ahhoz viszont, hogy hozzájusson a titkos recepthez, a legszebb törplányra, Törpillára van szüksége, így elraboltatja a gonosz törpszerűségek segítségével. Ha Aprajafalva lakói meg akarják menteni Törpillát, össze kell fogniuk emberi szövetségeseikkel.

Az utolsó léghajlító

HBO – január 24., 12.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy avatar mentheti meg a világot a teljes pusztulástól. Ez pedig nem más, mint az ifjú Aang, az utolsó léghajlító, aki különleges képességeinek köszönhetően képes uralni mind a négy elemet. Aang a vízhajlító Katarával és a lány bátyjával, Sokkával együtt elindul, hogy megpróbálja újra egyensúlyba hozni a világot.

Hupikék törpikék – Az elveszett falu

Sony Movie Channel – január 24., 13.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, így Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indulnak, hogy megmentsék a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek, és alig tudnak kikászálódni a csávából...

Az oroszlánkirály 3. – Hakuna matata

RTL Klub – január 24., 14.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mindenki ismeri a kis Simba izgalmas, néha szomorú, ám mégis dicsőséges történetét. Mindenki tudja, hogyan csalta csapdába a gonosz Zordon a trónörökös kisoroszlánt, és hogyan áldozta fel életét fia megmentésére az állatok királya. Arra is mindenki emlékszik, hogy Simba világgá ment, abban a hitben, hogy apja haláláért ő a felelős. Tudjuk azt is, hogy jósorsa két nagyszerű baráttal ajándékozta meg: Timonnal és Pumbával. Ami viszont az eredeti sztoriból soha nem derült ki, az az, hogyan teltek a száműzetés évei, együtt a szurikátával és a varacskos disznóval. Ebből a filmből végre megismerhetjük a klasszikus történetet az ő szemszögükből!

Vili, a veréb

m2 – január 24., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére – megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi – elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb/fiú számtalan izgalmas kalandot élt át.

A Karib-tenger kalózai – A világ végén

RTL Klub – január 24., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bocskor Billt (Stellan Skarsgård). Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó, döntő csatájukat.