Családi filmek vasárnapra

Szenilla nyomában, egy kis karácsonyi nosztalgia, egy Grimm- és egy Charles Dickens-adaptáció, a Segítség, felnőttem! fordítottja, egy csomó jópofa pingvin és egy izgi kalóztörténet jöhet?

Szenilla nyomában

HBO – február 7., 8.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Némó nyomában folytatásában Szenilla balesetet szenved, melynek nyomán felsejlik benne egy gyermekkori emlékkép a családjáról. Mindez arra ösztönzi, hogy útra keljen a Nagy Korallzátonytól, megkeresni a szüleit. A nagy kalandban persze útitársa is akad: a két bohóchal, Pizsi és Némó. Útjuk során különös figurák sorával találkoznak, például Hankkel, az akváriumról álmodozó polippal, egy rövidlátó cápával, egy tájékozódási képességét vesztett delfinnel és három bugyuta fókával...

Karácsonyi vakáció

Sony Movie Channel – február 7., 10.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjaival ismerkedhetünk meg. Az egész família kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. A családtagok sürögnek-forognak, vásárolnak és csomagolnak. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek, és azon van, hogy sikerüljön titokban tartania. Ismerve a Griswold családot azonban tudható, hogy közeleg a katasztrófa. Ahol ugyanis Griswoldék megjelennek, onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes egyetlen család romba dönteni a karácsonyt?

Nicholas Nickleby

HBO 2 – február 7., 14.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Charles Dickens regénye alapján készült alkotásban a sztori szerint a családfő halálával vége a Nickleby család kényelmes életének. A família elszegényedik, és a kilátástalan helyzetben az anya néhai férje bátyjához fordul segítségért. Ralph bácsi azonban elszakítja az asszonyt gyerekeitől. Nicholas egy észak-angliai iskolába kerül, ahol a kegyetlen Mr. Squeers és felesége terrorizálja a diákokat. Eközben Ralph bácsi Nicholas szép nővérét arra használja, hogy a befektetőit befolyásolja vele. Egy nap Nicholas társával, Smike-kal megszökik az iskolából. Úton London felé találkoznak egy színtársulattal...

Grimm meséiből: A brémai muzsikusok

m2 – február 7., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy haszontalanná vált öreg szamár, egy vaksi kutya, egy macska és egy kakas már nem tudják teljesíteni feladatukat a ház körül, ezért gazdájuk és a felesége elhatározza, hogy megszabadulnak tőlük. Hogy a szomorú véget elkerüljék, az állatok megszöknek, és Brémába igyekeznek, hogy ott zenéjükkel keressék meg mindennapi takarmányukat és tejüket. Az úton azonban rablók fogságába esnek. Vajon sikerül végül megtalálniuk új, boldog otthonukat?

Megint 17

AMC – február 7., 15.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Matthew Perry) élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. De a házassága tönkrement, és most a haverjánál kell meghúznia magát. Úgy érzi, rajta már csak a csoda segíthet – a csoda pedig bekövetkezik! Hősünk egyik pillanatról a másikra tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük és megismerje őket – eközben talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
RTL Klub, 19.00

Az újabb elsöprő erejű kalandban a hányatott sorsú Jack Sparrow-t (Johnny Depp) erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal – és Jackre különös gondot fordítanának. Sparrow egyetlen reménye Poszeidón legendás szigonyában rejlik, ám erre csak úgy bukkanhat rá, ha kényszerű szövetségre lép Carinával, a ragyogó elméjű és szépségű csillagásszal és az ifjú Henryvel, a királyi flotta nyakas tengerészével.

A Madagaszkár pingvinjei

Moziverzum – február 7., 19.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak le, hanem a tojásból bújnak elő. Íme a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény! A legyőzhetetlen csapat ezúttal is rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy, a világuralomra törő főgonosz karja ugyanis egyre messzebbre ér el – talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíteni erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül...