Családi filmek vasárnapra

Shrek a Moziverzumon 19.15-kor vagy Harmadik Shrek a Filmbox Premiumon 19.30-kor? – ez itt a nagy kérdés. De számos más ajánlatunk is van a tévénéző gyerekeknek a hosszú hétvége középső napjára.

Így neveld a sárkányodat 3.

Film Now – március 14., 8.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végigköveti hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

Agymanók

HBO – március 14., 9.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik: ők Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley első számú és legfontosabb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Paramount Network – március 14., 9.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

„Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett” – olvashatjuk Lemony Snicket (az álnév mögött egy Daniel Handler nevű író rejtőzik) ajánlását saját könyveihez, amelyeknek még a Harry Potter-sorozatot is sikerült letaszítaniuk a New York Times ifjúságibestseller-listája éléről. A filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire árvák családi örökségét.

Szörny Egyetem

Film+ – március 14., 14.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Emlékeztek még Mike Wazowskira és James P. Sullivanre, vagyis Mike-ra és Sulley-ra, a két elválaszthatatlan jó barátra, akiket a Szörny Rt. című filmben láthattatok először? Most egészen odáig utazunk vissza az időbe, amikor először találkoztak egymással az egyetemen. Az első pillanatban még ki nem állhatták egymást – nemcsak tulajdonságaik, de a külsejük sem különbözhetett volna jobban egymástól. Most kiderül, milyen kalandok során váltak ennek ellenére a legjobb barátokká.

Én kicsi szörnyem – A mélység legendája

Film Now – március 14., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kis Angus roppant magányos kisfiú. Ám egyik napról a másikra minden megváltozik, amikor hatalmas, titokzatos tojásra bukkan a híres-hírhedt skóciai Loch Ness-tó partján. Hamarosan kiderül, hogy a tojás lakója nem más, mint a legendás szörny, igaz, korának megfelelő kiadásban. A kisfiú és a csintalan szörnyecske, melynek a tojáshéj még ott van a fenekén, remekül megértik egymást. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Angus kicsi szörnye napról napra nagyobb lesz. Egyre nehezebb elrejteni őt a világ szeme elől.

Shrek

Moziverzum – március 14., 19.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat, a három vak egértől kezdve a hét törpén át a három hajléktalanná vált kismalacig, akiket mind a gonosz Farquaad nagyúr űzött el az otthonából. Shreknek így ahhoz, hogy visszakapja a mocsarát, meg kell mentenie Fiona királylányt a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból, hogy Farquaad feleségül vehesse, és király lehessen. A nagy kalandban társa is akad az ogrénak: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egyvalamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan ráadásul az is kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

Harmadik Shrek

Filmbox Premium – március 14., 19.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nem mindenki akar király lenni – és ez különösen igaz a behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fionát, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik, és Shreket tekinti a trón várományosának. A birodalom húzódozó jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. Mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől, és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő. Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánba, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért.