Családi filmek vasárnapra

Amellett, hogy egymás után nézhetjük meg az élőszereplős 101 kiskutya első és második részét, egy kedves elefántos mese is vár ránk, de láthatjuk a múlt heti Jöttünk, láttunk, visszamennénk folytatását és egy kiváló magyar vígjátékot is.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút

Moziverzum – május 9., 10.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, ami a család termékenysége felett hivatott őrködni. És ha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett tévedésből annak mai leszármazottja tért vele vissza a középkorba. Rendbe kell hát hozni a kizökkent időt...

Hatalmas aranyos

Filmcafe – május 9., 11.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jack (Bill Murrray) nem akármilyen vagyont örökölt sosem látott apjától: egy igazi elefántot, teljes életnagyságban, s mindezt Amerika kellős közepén! A porcelánboltok mumusával kezdeni kell valamit, ám Jacknek fogalma sincs, mire is képes egy amerikanizálódott ormányos. Csak néhány elefántos tény: kiszagolja a popcornt akár öt mérföldről is, ha húsz mérföldön belül másik elefántot észlel, ultrahangon cseveg vele, és téged kihagy belőle. Naponta legalább két mázsa finomságot képes befalni, és egy hektoliter vizet meginni – de ha mindezt biztosítod neki, akkor is gyanakodva fog figyelni. Hogy mi lesz ebből?

Vasjankó

m2 – május 9., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

János kiszabadítja apja börtönéből Vasjankót, aki az évek folyamán megtanítja neki, hogyan éljen túl az erdőben. Ám amikor a királyfi bedugja az ujját egy arany forrásba, és a hajtincse is arannyá változik, Vasjankó elküldi Jánost, de megígéri neki, hogy bár nem állta ki a próbát, mindig segíteni fog neki. Hősünk a szomszédos királyságban talál munkát, és hamarosan beleszeret a hercegnőbe. Ahhoz pedig, hogy elnyerje a kezét, le kell győznie a fekete lovagot…

101 kiskutya

RTL II – május 9., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Roger (Jeff Daniels) és Anita (Joely Richardson) a parkban ismerkednek össze, kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan 101 pöttyös kiskutyával állítanak haza. Az idillnek azonban hamar vége szakad: a velejéig gonosz Szörnyella De Frász (Glenn Close) szemet vet a jószágokra, és elrabolja a kiskutyákat, hogy újabb szőrmebundát varrathasson belőlük magának.

Zimmer Feri

SuperTV2 – május 9., 16.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot, és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt be kell vetnie: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a „kifosztókombinát” legénységét, ami még kibővül Petivel, Fikászné unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot. Tímár Péter mulatságos vígjátéka sajátos technikával készült: a színészek eredetileg visszafelé mozogtak. Ez adja a film különleges hatásának alapját.

102 kiskutya

RTL II – május 9., 17.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szörnyella De Frász (Glenn Close) mint elhivatott állatbarát? A hosszú börtönévek mély nyomot hagytak Szörnyella életében. Úgy tűnik, minden szőrmeneműtől kitör rajta a frász, ám lelke mélyén valahol ott lapul a régi vágy: egy hatalmas, pöttyös szőrméjű bunda! Hogy ártatlanságát bizonyítsa, állást vállal egy kutyamenhelyen, s odaadásáról gyanakvó nevelőtisztjét, Chloét is sikerül megtévesztenie. Ám színre lép a szűcsök szűcse, a bundák királya: Monsieur Le Nyúz (Gérard Depardieu), aki arról híres, hogy mindig kihozza a pöttyökből a maximumot…

A dzsungel könyve

m2 – május 9., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Amikor felcseperedik, Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába. Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja, Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiállhatatlan alakok keresztezik az útjukat, mint Lajcsi, az orangután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sir Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé, de nem emberi, hogy közben mi mindenen kell keresztülmennie.