Családi filmek vasárnapra

Medvevilág, kutyavilág, mesevilág, izévilág – május utolsó vasárnapján csak az nem talál izgalmas néznivalót magának, aki nem is akar.

Négy gyerek és az izé

HBO – május 30., 9.25
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alice (Paula Patton) és David (Matthew Goode), a friss szerelmespár első közös családi nyaralására készül egy cornwalli házikóban, kevésbé lelkes gyermekeikkel, akik most találkoznak először. A kiruccanás azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a gyerekek a helyi strandon egy varázslatos (és nagyon morcos) lényt fedeznek fel, Psammeadot, aki képes teljesíteni a kívánságokat. Hőseink ezután találkoznak a kis település csodabogarával, Tristannal is (Russell Brand), aki el akarja fogni és a saját céljaira felhasználni a különleges lényt. Az így kibontakozó kaland összehozza az új testvéreket, és megtanítja őket arra, hogy elfogadják szüleik újonnan meglelt boldogságát.

Jakab, Mimmi és a beszélő kutyák

HBO – május 30., 11.15
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jakab a nagyvárosban él, és az az álma, hogy építész lesz, mint elfoglalt apja. Ezért sok időt tölt épületek rajzolgatásával és ábrándozással, miközben az apja dolgozik. Egy nap apjának a szokásosnál hosszabb ideig kell üzleti ügyben távol maradnia, ezért Jakab az egész hetet főnökösködő unokatestvérével, Mimmivel és annak exkalóz édesapjával, Eagle-lel tölti Riga történelmi külvárosában, Maskachkában. Amint Jakab megérkezik a rokonokhoz, kiderül, hogy egy mohó üzletember felhőkarcolókkal zsúfolt negyeddé akarja alakítani a helyi parkot. Jakab és Mimmi elhatározzák, hogy leállítják a fejlesztést, de kiderül, hogy csak egy csapat helyi kutya segítségével lesznek erre képesek, akik nem mellesleg... tudnak beszélni!

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból

Paramount Network – május 30., 12.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Michelangelo, Donatello, Leonardo és Raffaello ezúttal még nagyobb és még ádázabb gonosztevőkkel veszik fel a harcot April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) és egy újonc, a hokimaszkos igazságosztó, Casey Jones oldalán. Miután Zúzó, a szuper gonosz megszökik az őrizetből, összeáll Baxter Stockmannel, az őrült tudóssal és két tökkelütött segéddel, Beboppal és Rocksteadyvel, hogy megvalósítsák világuralomra törő ördögi terveiket. Ám miközben a teknőcök Zúzóval és új csapatával küzdenek, egyszer csak szembetalálják magukat egy még nagyobb gonosszal, akinek hasonlók a szándékai: a hírhedt Kranggal.

Asterix az Olimpián

AMC – május 30., 12.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Asterix (Clovis Cornillac) és jó barátja, Obelix (Gérard Depardieu) az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettejük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlenül hordozza magában a fair play elemeit. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

Demóna

RTL Klub – május 30., 15.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának a kulcsa is.

Neveletlen hercegnő

Cool – május 30., 16.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mia (Anne Hathaway), mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja (Julie Andrews). A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy átadja unokájának a trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé szeretne királynő lenni. Ahhoz ugyanis itt kéne hagynia barátnőjét, az iskolát, kedvenc Ford Mustangját és persze egy fiút, akivel kapcsolatban szintén titkos álmai vannak.

Medvevilág Szicíliában

m2 – május 30., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Két vándorszínész a hóvihar elől egy barlangba menekül, és felébreszt egy öreg medvét. Hogy ne egye meg őket, egy történetet mesélnek el neki, arról, hogyan vették át az uralmat a medvék Szicíliában. Leandernek, a medvék királyának igen komoly gondja van: élelmet kell szereznie éhes népének, és fiát is elveszti. Tanácsosai rábeszélésére levezeti a medvéket a völgybe, az emberek városához, hogy élelmet szerezzenek, és persze megkeressék Tónit. Az emberek azonban kegyetlenek, és a medvéknek nem marad más hátra, mint hogy felvegyék a kesztyűt. Az emberi tulajdonságok és szokások azonban rossz hatással vannak a medvetársadalomra. Dino Buzzati varázslatos meséje.