Családi filmek vasárnapra

Nosztalgiázzunk Snoopyval, a karate kölyökkel és a Házibuli Vicjével, vagy épp ellenkezőleg: ismerjük meg a legújabb, gyerekeknek szóló mozikat az Állati szövetségtől az Időcsavarig!

Super 8

HBO 2 – június 27., 8.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban – de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek – de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film

Moziverzum – június 27., 10.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik: osztálybuli, táncverseny, jéghoki. A Háború és béke egy különösen vastag változata, valamint egy titokzatos módon tökéletesre sikerült dolgozat is része a hajmeresztő történetnek – miközben Charlie kutyája, Snoopy légi csatába keveredik ősi ellenségével, minden pilóták legveszélyesebbikével, a Vörös Báróval.

Állati szövetség

HBO 3 – június 27., 12.20
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Roger, a Robin Hoodra hajazó kóbor kutya és Belle, az elegáns, ám elkényeztetett cicus Robo Cityben, egy hipermodern metropoliszban élnek. Bár nem ismerik egymást, együtt keverednek bele a városukat sújtó kaotikus események sodrába, amikor a hipermodern metropoliszt üzemeltető robotok megvadulnak és átveszik az irányítást. A zűrzavaros történések közepette rákényszerülnek, hogy a túlélés érdekében félretegyék előítéleteiket, összefogjanak és fejest ugorjanak egy akciódús kalandba, amelyben nem kevesebb forog kockán, mint szeretett városuk sorsa.

Karate kölyök 2.

Film Now – június 27., 13.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A film első részében megismert hősöket, az ifjú bajnokot és bölcs mesterét ezúttal Japánban látjuk viszont, ahol Miyagi egy régi ellenségével és gonosz unokaöccsével kerülnek szembe. Továbbra is csattannak a pofonok, lendülnek a lábak és repülnek a testek. A karatefilmek hagyományait követő alkotás izgalmas harci jelenetekben bővelkedő, fordulatos, izgalmas perceket szerez a képernyő előtt.

Házibuli

SuperTV2 – június 27., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol ott várja nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is. A kérdés az: vajon meddig mehet el egy tinédzser a szerelemben, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok és a saját félelmek az ismeretlentől? Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis éppen hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat élnek át, mint a kamasz Vic.

Időcsavar

Cool – június 27., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Meg Murry átlagos iskolás, aki sok társához hasonlóan nehezen tud beilleszkedni. Két világhírű fizikus lányaként, akárcsak öccse, különösen intelligens és ritka tehetség birtokosa, ám erre még nem ébredt rá. Helyzetét csak bonyolítja, hogy édesapjának, Mr. Murrynek (Chris Pine) nemrégiben nyoma veszett. Mikor Meg megismerkedik három isteni lénnyel, Mrs. Miazzal (Reese Witherspoon), Mrs. Melyikkel (Oprah Winfrey) és Mrs. Kivel (Mindy Kaling), együtt indulnak vakmerő utazásra, hogy felkutassák az édesapját.

Vaiana

RTL Klub – június 27., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Ezután azonban ezer évig nem utaztak, és senki sem tudja, miért. A Vaiana című film főhőse egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését, és felfedezi azt, amit a leginkább keresett: saját magát.