Családi filmek vasárnapra

Ma is folytatódik a találkozás a régi kedvencekkel. A herceg menyasszonya hősei, az Énekelj! éneklő állatai, Mary Poppins és WALL-E, a cuki kis robot mind felsorakoznak, hogy téged szórakoztassanak.

A herceg menyasszonya

AMC – július 25., 11.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, ami nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje kiszemeltjét. Ám a leányzó szívszerelmének vezetésével egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul, hogy kiszabadítsa Boglárkát.

Énekelj!

TV2 – július 25., 13.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista (na jó, azért kissé zsivány is), és mindennél jobban szereti a színházát – bármit megtenne azért, hogy fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja az intézmény régi fényét: ha megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki huszonöt kismalacot gondoz; egy ifjú gengsztergorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…

Aranyhaj és a nagy gubanc

HBO – július 25., 13.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

A 21 méteres aranyhajjal büszkélkedő Aranyhaj egy toronyban él. Egy gonosz boszorkány még csecsemőkorában rabolta el a királylányt, azóta tartja bezárva. Aranyhaj egyhangú élete megváltozik, amikor a toronyban talál menedéket üldözői elől a királyság legkeresettebb banditája. Flynn Rider felbukkanása jó alkalom arra, hogy Aranyhaj kiszabaduljon Nyanyabanya rabságából. Alkut köt tehát a jóképű fickóval, és ezzel kalandokkal teli utazás veszi kezdetét. Ebben társuk egy állandóan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperló és néhány haramia. Közben fény derül Flynn igazi kilétére is. A Grimm testvérek meséjéből.

Az élet vize

m2 – július 25., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A beteg Ansgar királyon már az udvari orvos se tud segíteni. A király vadásza hallott az élet vizéről, ami talán meggyógyíthatná. A két herceg, Falk és Lennard is el akarja hozni a vizet az apjának, de ő az idősebb fiúban, Falkban jobban bízik. Nem tudják, milyen próbákat kell kiállnia annak, aki meg akarja szerezni a csodatévő vizet. Amikor Falk herceg lova üres nyereggel tér vissza, Lennard is útnak indul…

Nanny McPhee és a nagy bumm

HBO – július 25., 18.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel maga próbálja ellátni a családi gazdaságot, mert férje a háborúban van. Amint Nanny McPhee megérkezik, hamarosan rájön, hogy Isabel gyermekei saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk, és nem hajlandóak elmenni. A varázsdada persze bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől kezdve az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa a híres öt leckét…

WALL-E

m2 – július 25., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

WALL-E, a lánctalpas szeméttömörítő robot az egyetlen élő szerkezet a Földön, az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót. A kis munkagép több száz magányos éve gyűjti a kacatokat, amikor megjelenik EVA, a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét. EVA rájön, hogy WALL-E véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára. Visszaindul az űrhajójára, hogy jelentse ezt a fontos hírt. A magányos kis robot EVA nyomába ered.

Mary Poppins

DUNA Televízió – július 25., 20.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Banks család már megint nevelőnőt keres. A jelöltek azonban mind eltűnnek a családi porta elől, amikor eldördül a szomszédban lakó admirális ágyúja. Nem csoda hát, hogy csak egyetlen komoly jelentkező marad: Mary Poppins, aki a keleti széllel érkezett, és nem lehet holmi ágyúszóval elriasztani. A szigorú családfő végül felfogadja, és ezzel örökre megváltozik az egész család élete. Mary Poppins táskája azonnal lenyűgözi a gyerekeket, hiszen szinte feneketlen, annyi minden lapul benne. További csodákra is képes, ráveszi például a gyerekeket arra, hogy rakjanak rendet a szobájukban, s krétarajzok segítségével mesés utazásra viszi őket. Még a szigorú családfőt is megváltoztatja… A Julie Andrews főszereplésével készült világhírű filmmusicalt a zseniális eredeti szinkronnal sugározzák.