Családi filmek vasárnapra

A szombati tendencia ma is folytatódik: alig lesz pár használható gyerekfilm a tévécsatornák műsorán. Az alábbiakkal azonban érdemes próbát tenni, ha még nem láttuk őket.

Az oroszlánkirály 2. – Simba büszkesége

Film+ – szeptember 19., 11.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Minden idők egyik legsikeresebb és legnépszerűbb rajzfilmhőse, Simba (vagy ahogy mindenki ismeri: az oroszlánkirály) visszatér, hogy folytatódhassanak a fenségesen lenyűgöző, izgalmas és humoros kalandok. Simbának kislánya született, és a pajkos kis Kiarát nem könnyű féken tartani. Ez nem sikerül Timonnak és Pumbának, a bal kezekkel és lábakkal megáldott mókás duónak sem. Kiara így elszökik csetlő-botló „dadáitól”, és egyszer csak tiltott területen, Zordföldén találja magát. Ott találkozik Kovuval, a gonosz Zordon trónjának várományosával. A két fiatal megkedveli egymást, szüleik azonban ádáz ellenségek. A forrongó ellentéteket a szerelemnek és a szeretetnek kell kibékítenie...

Paddington

Filmcafe – szeptember 19., 13.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Paddington, a kismackó a perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével, aki sokat mesélt neki Angliáról. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni felcsempészi a mackót egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Kis hősünk egyedül érkezik a Paddington állomásra, ahol azzal szembesül, hogy az élet a városban nem pont olyan, mint ahogy azt megálmodta. Szerencsére találkozik a Brown családdal, amelynek tagjai befogadják, amíg megkeresi azt a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire.

Oviapu

Filmcafe – szeptember 19., 15.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat, és kinek-kinek a felesége kényszerül munkába állni. A két férfi azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce segítségére.

A barátságos óriás

Moziverzum – szeptember 19., 15.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az igazi óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló, kétszer olyan nagyok, és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos lénytől, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amiket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt.

Csillagpor

Paramount Network – szeptember 19., 15.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tristan (Charlie Cox) megígéri szíve választottjának (Sienna Miller), hogy elhoz neki egy hullócsillagot. Elindul hát szerencsét próbálni, és kalandjai során rájön, hogy a csillag nem más, mint egy mennyei szépség, Yvaine (Danes). Amikor Lamia (Michelle Pfeiffer), a vén banya megpróbálja ellopni Yvaine fiatalságát, Tristan minden erejével a védelmére kel. Neil Gaiman regényének feldolgozása bűbájos tündérmese, mely mindenkit megkacagtatva bizonyítja a szerelem erejét.

Walter Mitty titkos élete

Cinemax – szeptember 19., 18.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Walter egy lapkiadó vállalat félénk munkatársa, aki a szürke hétköznapok elől az álmaiba, a fantázia világába menekül. Ez a világ pedig tele van akcióval, hősiességgel és romantikával – és mindig ő a főhős. Ennek megfelelően volt már szuperkém, szuperhős és hősszerelmes is. Egy nap azonban élete legkülönösebb kalandja vár rá: egy elveszett negatív után nyomozva bejárja a világot, és közben végre nem a saját fejében, hanem a valóságban történnek vele izgalmas és meghökkentő dolgok.

Kelekótya karácsony

AMC – szeptember 19. 18.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásaira meg a decembertáji közerkölcsre, és melegebb éghajlatra utazik a szeretet ünnepének cirkusza elől. Már kész az utazólista, és haragosuk lett az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal, és meghitt karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.