Családi programok a hétvégére

Január elején nemcsak az idő hajlamos a beborulásra, hanem mi is, előzzük meg az apatikus évkezdést pár jó kis közös programmal! Prevenciós célzatú listánk következik!

Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli

Puskin Kuckó - január 8., 10.00

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér. A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli...


Motolla játszóház - Táncoló malacok

Marczibányi Téri Művelődési Központ - január 8., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják. A 3 év alatti kicsiket a játszószőnyeg várja.


MÁV Szimfonikus Zenekar: Tél koncert

Budapest Jazz Club - január 8., 11.00

Szánkázás, csúszkálás, hógolyózás és a farsangi vidámság jelenik meg a válogatott kamarazenékben, közösen énekelt dalokban. A foglalkozást Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti.


Éljen a Grund! - Mese és valóság a Pál utcában (családi séta)

Kálvin tér - január 8., 11.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek.


Újévköszöntő családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - január 8., 15.00-18.00

Bábos mesés mutatvány, bűvészműsor és egy légtornász duó lélegzetelállító produkciója, amit különleges fényruhában mutatnak be.


Ramazuri

Nemzeti Táncszínház - január 8., 19.00

A Ramazuri nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, amelyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.


Legkisebbek mozija: Égigérő Fű

Puskin Kuckó - január 9., 10.00

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.


A háromágú tölgyfa tündére

Karinthy Színház - január 9., 15.00

Az előadást együttesen alkotja a mesemondás, bábozás, népi éneklés és élő népzenei kíséret.


Csengő-bongó délután - klarinét, oboa

Erkel Színház (Bernáth-büfé) - január 9., 15.00

Az előadásokon az érdeklődők közvetlen közelségből ismerhetnek meg egy-egy hangszert és azok kisebb-nagyobb testvéreit. Az interaktív program karnyújtásnyira zajlik, és az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőttek számára is sok újdonságot mondhat a hangszerek világáról.


II. Amenhotep és kora. A fáraó sírjának felfedezése

Szépművészeti Múzeum - január 9-ig

A kiállítás II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be. A tárlat fókuszában a fáraó Királyok völgyében megtalált sírkamrájának méretarányos rekonstrukciója áll. Siessetek, már csak vasárnapig tart nyitva!

 

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.