Családi programok a hétvégére

Ünnepeljétek a magyar kultúra napját színházzal, mozival, koncerttel! Mesés programok közül válogathattok a hétvégén!

Mozdulj Manó - Minnion Fesztivál

Angyalföldi Láng Sportcsarnok - január 21., 9.00

A Mozdulj Manó Fesztivál egy olyan rendezvénysorozat, ahol az óvodás- és kisiskolás korú gyermekek bemutathatják a tánc- és sporttanfolyamokon szerzett tudásukat.


Csicsergő Családi Nap

Debreceni Állatkert és Vidámpark - január 21-22.

A tavaly óta kétnapos program remek lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak arra, hogy bepillantsanak a telet itthon töltő madarak és egzotikus rokonaik életébe.


Világjáró gyerekek - Csehország

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - január 21., 9.30

Januárban az első ország, amit a Deák17-tel együtt fedezhettek fel, a mesés Csehország lesz. Megismerkedhettek különleges helyeivel, állat- és növényvilágával és kiemelkedő irodalmával is.


Legkisebbek mozija: A tölgy - Az erdő szíve (6)

Puskin Kuckó - január 21., 10.00

Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem láthatunk. A film több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház - január 21., 10.00

A ma már kétszeres Fonogram-díjas zenekar 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben.


Fényből szőtt mesék - Az ember lelke

Bajor Gizi Színészmúzeum - január 21., 10.00

A mesesorozat a 4-7 éves gyerekek és szüleik számára kínál kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, mely során érdekes történetek és a muzsika világában kalandozhatnak.


Rutkai Bori Banda: Furfang Farsang

Magyar Zene Háza - január 21., 10.30

Manófalvi körtáncok perdülnek, a Rizibizi Diszkó 'tucc-tucc' hangja csalogat, az Űrcsűrben pedig nem csak csűrdöngölnek, hanem sokkal inkább űrdöngölnek, és szó szerint csápolnak a varázslatos földönkívüliek. De hogyan jutunk el és fel ilyen messzire?


A háromfejű király

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - január 21., 11.00

A Csodálatos Pitypangmezőnek nincs többé úrnője, hogy széppé varázsolja azt. Az étel ízetlen, a viccet nem követi nevetés, a palota falai csöndtől visszhangoznak. A Király önmagával folytatott harca és a Királynő elvesztése felett érzett fájdalom egyre nagyobb káoszba taszítja a birodalmat, amin csak a két gyermek, Porcsin és Mimóza segíthet. Elhatározzák, hogy visszaszerzik édesapjuk elveszett szívét, és megmentik a királyságot.


Vuk

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - január 21., 11.00

Fekete István meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a "Simabőrű" és még számos szereplő mellett természetesen Vuk is, akinek játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet.


Zenezsámoly - A titokzatos kotta

Müpa - január 21., 15.00

Az elmúlt évadok nagy sikerű Operajátszóház előadásai után a Budapesti Vonósok új ifjúsági sorozattal jelentkezik, melyre most az óvodásokat és az általános iskolásokat egyaránt várja, nemre és évfolyamra való tekintet nélkül. Sőt, a Zenezsámoly beavató foglalkozásai minden bizonnyal a felnőttek számára is rejtegetnek meglepetéseket.


Mozgó Múzeum - Budapesti élményutazás a "Faros" Ikarusszal

Hősök tere - január 21-22.

A Mozgó Múzeum elnevezésű program során Ikarus 66-os buszon járhatjátok be a főváros legszebb helyeit, eközben pedig zenék és ismeretterjesztő anyagok segítségével tudhattok meg többet a jármű korának világáról. A busz a programra egyedi díszkivilágítást is kap.


Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi (0)

Puskin Kuckó - január 22., 10.00

Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat, végül elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor is elégtételt vesz...


Micimackó

FÉM Arts & Café - január 22., 11.00

Micimackó, a szerény „csekélyértelmű medvebocs” kalandjai a Százholdas Pagonyban.


Bogarak

Nemzeti Táncszínház - január 22., 11.00

Az előadásban a bogarak tréfás mozgása, tulajdonságai, viselkedésük, életük elevenedik meg a játékos mozgás és a tánc eszközeivel, színes, puha térben, játékos jelmezekkel. A szereplőket, a katicabogár testvérpárt, valamint a szemtelen poloskát, a virgonc ganajtúrót és az akrobatikus pókot a Bozsik Yvette Társulat táncosai keltik életre táncszínházi eszközökkel, kreatív ötletekkel és humorral ábrázolva.