Családi programok a hétvégére

Jövő héten csillagászati értelemben is kezdetét veszi a tavasz, a nappalok egyre hosszabbak, az éjszakák egyre rövidebbek lesznek, jön a jó idő, hát mi kellhet még? Mondjuk, ha pár jó kis program a hétvégére, abban segíthetünk...

Repülős szezonnyitó az Aeroparkban

Aeropark - március 18-19.

Változatos és izgalmas programsorozattal indul a 2023-as szezon a ferihegyi repülőmúzeumban. A pilótafülkékben mesélő pilóták és műszakiak várják a látogatókat, a fedélzeten pedig izgalmas programokon, például játékos légiutas-kísérő tanfolyamon vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt.


Tavaszköszöntő nap a Hunyadin

Hunyadi tér - március 18., 9.00-14.00

Köszöntsétek együtt a tavaszt egy kellemes, piacozós nappal a Hunyadin! Lesznek izgalmas programok is, többek között a Kolompos együttes koncertjét élvezhetitek, kipróbálhatjátok magatokat Czifra Erika kézműves foglalkozásán, és mennyei kürtőskalácsot is falatozhattok.


Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat: A film (6)

Puskin Kuckó - március 18., 10.00

Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyusai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással.


Víz világnapja

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - március 18., 10.00

A vetített rajzfilmhez (Némó nyomában) kapcsolódóan a mese után a vízi világ ihlette kézműves-foglalkozás, drámajáték, és környezeti nevelés foglakozás várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival.


Mesehősök növényei - Pöttöm Panna

Szamóca Kiskertész Tanoda - március 18., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Felhőnéző – Családi délelőtt és integrált családi délelőtt

Ludwig Múzeum - március 18., 10.30

A foglalkozás alatt az égre és a felhőkre fókuszáltok majd. Megnézhetitek, hogy a festészet különböző korszakaiban milyen színű, hangulatú égboltot festettek, és kiket is ábrázoltak az égi szférákban, majd ti is megfesthetitek a saját égboltotokat.


Babazuri / Ramazuri a legkisebbeknek

Magyar Zene Háza - március 18., 10.30

Az esemény célja, hogy legkisebb tagjaival együtt az egész család jól érezze magát, ezért a párhuzamosan futó foglalkozások közül az egyik a 0-3 éves korosztálynak, míg a másik a 3-6 éveseknek ajánlott.


Szombati Szemezgető - Ébredező természet

Szépművészeti Múzeum - március 18., 11.00

A hosszú tél után végre közeledik a tavasz! Ébredezik a természet, ébredeznek az emberek – járjatok körbe a képtárban, és nézzétek meg, hogy az új évszak jelei láthatóak-e vajon a festményeken is?


A kis villanyzenész - Elektronikus hang

Müpa - március 18., 11.00

Mi történik a jól ismert hangokkal, ha elektronikus eszközökkel hozzuk létre őket? A Müpa legújabb sorozata láthatóvá és hallhatóvá teszi a különbséget, egyben megmutatja, hogy a korszerű technika révén minden kéznél van ahhoz, hogy mi magunk kísérletezzünk a hangokkal...


A varázslat mesterei gyerekeknek

Klebelsberg Kultúrkúria - március 18., 11.00 és 16.00

Magyaroroszág legkiválóbb gyermekbűvészei egy színpadon! Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök - kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak.


A hisztis királykisasszony

Puskin Kuckó - március 19., 10.00

Boldizsár király bizony nem nézi jó szemmel kislánya viselkedését, és elküldi szerencsét próbálni. Tarts velük ebben a kalandban az Óperenciás-tengeren túlra! Lesznek tündérek, lidércek, ördögök, hippogriffek, és ha jól figyelsz, még lehet, hogy egy kutyus is a nyomotokba szegődik.


Bélaműhely - Karmesterjáték

Marczibányi Téri Művelődési Központ - március 19., 10.00

Interaktív zenei társasjáték, igazi családi program, ahol a felnőttek is egyenlő eséllyel vehetnek részt, ahol mindenki megkapja a kellő figyelmet.


Alapérzelmek a zenében - Harag

Müpa - március 19., 11.00

Hirtelen felgyorsul a pulzus, emelkedik a vérnyomás, valami erősen feszít minket belülről: igen, düh fortyog bennünk. Az egyik legalapvetőbb érzelem ideig-óráig elhomályosíthatja ugyan józan ítélőképességünket, de vajon hogyan jelenik meg a klasszikus zene különböző műfajaiban?


Nagy akarok lenni!

Cinema MOM - március 19., 11.00

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből aztán rengeteg mókás helyzet adódik.


Vadak Ura - The Covenant

Csepeli Munkásotthon - március 19., 14.00 és 18.00

Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, ének, zene, tánc, próza, költészet és a Tesla musicalben megszokott nagyívű slágerek, melyek az előadás után hosszú órákkal később sem mennek ki a fülünkből...