Családi programok advent harmadik hétvégéjére

Szalóki Ági, Halász Judit és a Rutkai Bori Banda adventi koncertjével, PomPom X-Mass Partyval, a Müpa ünnepi artista produkciójával, és a Pagony Kiadó adománygyűjtő akciójával várnak benneteket.

December 13., péntek

Jumanji - A következő szint

December 12-től a mozikban

Miután Spencert beszippantja a program, három régi haverja természetesen kötelességének érzi, hogy megpróbálja kimenteni. Azt hiszik, az ismerős terepen könnyen boldogulnak majd, de nem számolnak vele, hogy néhány új játékos mindent megváltoztathat. Spencer nagyapja és annak nyugdíjas haverja is követi őket. Az avatárok összekeverednek, a tétek nőnek, a dzsungel helyett behavazott hegyeken és forró sivatagban kell megoldaniuk a feladatot, ráadásul már a startvonalnál kiderül: ezúttal egy játékos nem kerülhet ki élve Jumanjiból…
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Adventi Zenés Dedikálás

Bartók Pagony - december 13., 16.30 - 18.00

December 13-án zenés adventi mulatságot tartanak a Bartók Pagonyban. Most alkalmatok nyílik, hogy egyszerre ismerjétek meg a kötet szerzőjét, Szabó T. Annát és illusztrátorát, Rofusz Kingát egy beszélgetés keretében, és meghallgassátok, hogy a JaMese zenekar énekesnője, Molnár Emese miként varázsolta muzsikává az ünnepi sorokat. A beszélgetést dedikálás követi majd.

December 14., szombat

Legkisebbek mozija: Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren

Puskin mozi - december 14., 10.00

A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatják be a mesék. A történet főszereplője most is Füttyös Vilkó, egy vagány, bátor, jó szívű lengefiú, aki alig várja, hogy végre őrző lehessen. Őrzővé azonban csak azt az ifjoncot avatják, akinek zöld haja bebarnult, és olyan színű lett, mint a nádbuga.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kristály

Müpa - december 14., 11.00 és 15.00

A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Müpa épülete előtt felállított hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.
6 éven felüleik számára ajánlott!

Lélekdajkáló

Városháza Park - december 14., 11.00

Volt egyszer egy család, akiknél néha a hétköznapok is döcögtek... De hogyan ünneplik a karácsonyt, hogy készülnek az ünnepekre? Az adventi várakozás egyik estéjén az édesapa és az édesanya megállítják az időt a nagy rohanásban, és elmesélik gyermeküknek saját karácsonyi történeteiket szamárról, háromkirályokról, Józsefről és a Kisjézust ringató Máriáról. Míg a betlehemi szereplők betöltik helyüket a jászol körül, az édesapa és az édesanya is utat talál saját karácsonyuk felé.

December 15., vasárnap

Rajzolj nekem! 2019

Bartók Pagony - december 15., 10.00 - 17.00

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts a rászoruló könyvtáraknak! December 15-én vasárnap a Bartók Pagonyban várnak benneteket, ahol Agócs Írisztől, Bernát Barbarától, Dániel Andrástól, Igor Lazintól és Pásztohy Pankától kérhetsz egyedi rajzot. Ők öten akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál...

Legkisebbek mozija: Beépített cicó

Puskin mozi - december 15., 10.00

Marnie, a világ leglustább cicája a házimacskák kényelmes életét éli egy vidéki házikóban. Soha életében nem hagyta el az udvart, az otthonán kívüli világot csak kedvenc televízió műsorából, egy detektív sorozatból ismeri. Egy nap felbukkan szerető gazdájának testvére, Paul, aki szupertitkos küldetéssel bízza meg a bátor cicát. Marnie azonban véletlenül kipottyan Paul teherautójából, így kénytelen egyedül neki vágni a nagy kalandnak.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Advent a Várkert Bazárban - Adni jó - Közönség a közösségért

Várkert Bazár - december 15., 10.30 - 21.30

Életünk során pedig mindannyian megtapasztalhattuk már az adakozás örömét. De vajon hogyan reagálnak minderre a gyerekek? Mit látnak? Tudják-e, hogy ők maguk is minden nap adnak valamit a környezetükben élőknek, csak mindezt nem tudatosan teszik? Tudják-e hogyan lehet jól segíteni, akár egy aprósággal is? Advent harmadik vasárnapján a gyerekek saját kezűleg készíthetnek ajándékokat, amiket aztán az UNICEF önkéntesei még a helyszínen áruba bocsátanak, hogy az így összegyűlt összeggel támogassák a rászorulókat.

Szalóki Ági adventi gyerekkoncertje

Uránia Nemzeti Filmszínház - december 15., 11.00

Idén is vár benneteket Szalóki Ági! Karácsonyváró koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás, a Cipity Lőrinc és a Gingalló című lemezek, illetve a Téli-nyári laboda dalaiból válogatja. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, többek között Erdős Virág, József Attila, Szabó Anna Kyoko, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor megzenésített művei, de szerepel a programban sok ismert karácsonyi gyerekdal is. Ági idén is készül majd meglepetéssel!

Halász Judit: Karácsonyi Csiribiri

Vígszínház - december 15., 11.00

Karácsonyi koncertekkel várja a gyerekeket Halász Judit idén is a Vígszínházba. A koncerteken az új dalok mellett a régi kedvenc slágerek is elhangzanak, amelyeket minden gyerek újra és újra hallani szeretne.

Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony

Barabás Villa - december 15., 11.00

Minden reggel kinyílik egy kis ablak az adventi naptáron, a Rutkai Bori Banda kalendáriumában pedig a télről, az ünnepekről, a várakozás öröméről, a közös játékról szóló mesedalok nyílnak ki.

PomPom X-Mass Party //The Family Rave

Akvárium Klub - december 15., 16.00

Karácsonyi fenékrázó buli, ahol Mikulásra és Hanukára is táncolhattok vagy csak úgy kiengedhetitek az év végi stresszt. Az eddigi két legsikeresebb PomPom DJ érkezik: Palotai Apu és Metha. Csúnyapulcsikra fel!