Családi programok hétvégére

  • PORT.hu

Ezen a hétvégén Kürtőskalács Vigalommal, a Madarak és Fák Napjával, Drónfesztivállal, Belvárosi Családi Piknikkel, Európa-nappal és a Veronaki lemezbemutató koncertjével várnak benneteket.

Május 10., péntek

Kürtőskalács Vigalom

Holnemvolt Vár - május 10-12., 9.30 - 20.00

Május 10-12. között zenés mesemondással, papírszínházzal, cirkusszal és bábjátékkal várnak benneteket, de lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, szénrajz és színező workshop, valamint az óriási malomjátékot is kipróbálhatjátok.

Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban

Aquincumi Múzeum - május 10-12., 13.00 - 19.00

2019-ben immár 30. alkalommal kerül megrendezésre Budapest egyik legrégebbi kulturális eseménye, a Floralia, amely a római hagyományokat felidézve kínál feledhetetlen szórakozást a látogatók széles rétegének. Szerencsés egybeesés, hogy éppen május 10-re esik a múzeum megnyitásának 125. évfordulója. A hétvégén az eddigi években már megszokott módon, azonban számos új elemmel gazdagítva keltik életre az ókori Aquincum városát!

Május 11., szombat

Madarak és Fák Napja

Magyar Természettudományi Múzeum - május 11., 10.00 - 14.00

Mely madárfajok költenek természetes vagy mesterséges odúkban? Honnan tudjuk megállapítani, hogy a fészekodúban melyik madárfaj épített fészket? Mi az oka annak, hogy bizonyos fajok a földön vagy annak közelében építik fészküket, kockáztatva ezzel azt, hogy a ragadozók könnyebben felfedezik őket? Kell-e haragudnunk a „tojásrablóként” aposztrofált szarkákra, dolmányos varjakra és szajkókra? A válaszok mellett valódi fészkekkel, tojásokkal és egy izgalmas társasjátékkal is várják a madarak és a fák kedvelőit.

Év fajai fesztivál

Jókai-kert - május 11., 10.00 - 17.00

A rendezvény a Madarak és Fák Napja programból nőtte ki magát. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Petőfi Irodalmi Múzeum, mint főszervezők azt a célt tűzték ki, hogy ezen a napon ne csak a madarak és fák legyenek fókuszpontban, hanem egy helyen és egy időben az összes év faja és értéke bemutatkozhasson.

3. Korzó Drónfesztivál

Auchan, Óbuda - május 11., 10.00 - 18.00

Drónbemutatóval, e-sport sarokkal, NERF pályával, családi programokkal és influencer közönségtalálkozóval várja május 11-én a drónok szerelmeseit Óbudán a 3. Korzó Drónfesztivál. Az egész napos rendezvényen bárki elsajátíthatja a drónröptetés technikáját, a drónversenyen pedig a kezdőtől a profi kategóriáig bárki megmérettetheti magát. Az amatőr versenyzők két korosztályban, 12 év alatti és 12 év feletti pályára nevezhetnek, a saját drónnal rendelkezők pedig a haladó terepen mérhetik össze tudásukat. A rendezvény házigazdája Winkler Róbert lesz.

Madarak és Fák napja a Kazinczy utcában

Kazinczy utca - május 11., 10.00 - 20.00

Ötödik éve rendezik meg, ünnepelve a belváros közepén a természetet, ami idén május 11-ére, szombatra esik. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák: milyen jó, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké, s hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna az Erzsébetváros központjában.

Emeljünk magasba minél több gyereket! - Országos gyerekemelési rekordkísérlet

Margitszigeti Atlétikai Centrum - május 11., 11.00

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra meghirdeti országos gyerekemelési rekordkísérletét. A zenés, játszóházas családi napon 11 órakor minden család magasba emelheti gyermekét vagy gyermekeit. A Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban, az akció központi rendezvényén részt vesz az Iszkiri gyerekzenekar, Szalóki Ági, a Pannonia All Stars Orchestra és Vecsei H. Miklós színész, aki elvállalta a műsorvezetést. A kezdeményezés lényege, hogy minél több gyereket emeljenek magasba országosan és a határokon túl, hogy ezzel közösen megdöntsék a tavalyi rekordot, amikor ötezer gyereket sikerült egy időben felemelni.

Belvárosi Családi Piknik

Olimpia Park - május 11., 10.00 - 18.00

Ha május, akkor Belvárosi Családi Piknik! Idén is várnak benneteket május 11-én 10 és 18 óra között az Olimpia parkba. Töltsétek együtt az egész napot, hiszen délelőtt és délután is remek programokkal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készülnek a szervezők. Fellép Gryllus Vilmos és a Klárisok mesezenekar, lesz Ringató és megismerkedhettek a régi világ hangszereinek meséivel is. Megnézhetitek a Langaléta Garabonciások műsorát és ott lesz Danny Bain is, hogy meséljen nektek a fán lakó gyermekekről. A rendezvény ingyenes!

Május 12., vasárnap

Európa-nap 2019

Szabadság tér - május 12., 7.00 - 21.00

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várnak benneteket. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: koncertet ad Radványi Balázs és Varró Dani, valamint az Iszkiri zenekar, lesz mesesátor és bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal, ott lesz többek közt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, és most először bemutatkozik a Superar magyarországi csapata. Ezen a napon a Szabadság térről indul a Magyarország 15 éves EU-tagságát ünneplő, 15 év - 15 km futóverseny is.

Az erdő üzenete - Játékos családi múzeumpedagógia

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - május 12., 10.00 és 11.00

A foglalkozáson az erdeinkben vadon élő állatainkkal ismerkedhettek meg: így a barnamedvével, gímszarvassal, őzzel, muflonnal, dámszarvassal és vaddisznóval. Beszélgethettek az állatok testfelépítéséről, táplálkozásáról, természetes élőhelyéről és érzékszervi sajátosságairól. A múzeumi foglalkozás során megvizsgálhattok többek között egy őzagancsot és egy muflonszarvat, összehasonlítjátok az őzek téli és nyári bundáját, valamint számos érdekes kérdésről is szót ejtetek majd. Például az is kiderül, hogy vajon mit kell tennünk, ha a sűrű erdőben egy medvével találkozunk.

AmCars vol. 11. - Amerikai Autó Kiállítás

Ferihegy, Aeropark - május 12., 10.00 - 18.00

Szeretettel várnak minden amerikai autóst és motorost a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér AEROPARKjában a gyönyörű veterán repülőgépek társaságában, május 12-én vasárnap! Lesz amerikai autós és motoros találkozó, valamint autós és motoros szépség verseny, felni kitartó verseny, a gyerekeket pedig légvár és játszóház várja.

Radványi Balázs és Varró Dani: Akinek a kedve dalos

Szabadság tér - május 12., 11.00

Varró Dani versei a gyerekvilágról szólnak, verseskötetei sok-sokezer példányban forognak. Dani zenei partnere Radványi Balázs a Kaláka együttesből jól ismert Kossuth-díjas dalnok, aki a Varró versek megzenésítése mellett, más költők gyermekeknek szóló verseire írt dalaival teszi még színesebbé az előadást. Zene és vers, játékos-humoros ritmus és muzsika váltogatja egymást a színpadon.
Európa-nap 2019

Veronaki: Mosó Masa Mosodája - lemezbemutató koncert

Budapest Jazz Club - május 12., 11.00

Magyarország egyik legismertebb gyerekkönyve, a Mosó Masa mosodája a Veronaki lemezén éled újjá. Tarján Veronika, a zenekar énekesője Varga Katalin költő és írónő unokájaként ugyanis missziójának tekinti, hogy nagymamája művészi örökségét továbbadja a következő generációknak. Az album az eredeti, a betűk tanulását segítő könyvet kiegészíti, emellett a dalokhoz animációs filmsorozat készül, ami játékos formában segíti a nyelvtani szabályok elsajátítását.
Szeleburdi Játéksziget

Halász Judit: Játsszunk együtt!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 12., 16.00

Halász Judit műfajt teremtett és számos koncertet ad évente.Klasszikus és kortárs magyar költők megzenésített verseit énekli gyerekeknek és szüleiknek évtizedek óta nagy sikerrel. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, amelyeket kicsik és nagyok együtt is énekelhetnek a koncerteken.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu