Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén két filmbemutatóval, Boszi bulival, karmesteriskolával, Brass cirkusszal, Ország Játéka Játszónappal és török családi nappal várnak benneteket.

Október 25., péntek

Jetikölyök

Október 24-től a mozikban

Amikor egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján. Kezdetét veszi egy 3000 mérföldes utazás Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szörnyen boldog Halloween

Október 24-től a mozikban

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. Egy napon felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről. A könyv segítségével Salma elindul élete nagy kalandjára.
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Október 26., szombat

Világjáró gyerekek - Izrael

Deák 17 Galéria - október 26., 9.30 - 12.30

Októberben is közelebb hoznak hozzátok egy országot, mégpedig Izraelt! A szervezők fejtörőkkel, játékokkal, tánccal, énekkel, héber nyelvvel és sok meglepetéssel készülnek. Yallah balagan! - Hajrá, csináljunk rumlit!

Karmesteriskola - Kalandra fül!

BMC - október 26., 10.30

Itt a vissza nem térő alkalom: lerántják a leplet a karmester szakma minden csínjáról-bínjáról! Miért kell egyáltalán karmester, mire jó a pálca, mit figyel a brácsás és mit a triangulumos, ki a jó karmester, merre kell lengetni, mik a titkos jelek, miért nem szeretik a zenészek a karmestert, és miért szeretik? Ezekre és még ezernyi kérdésre kaphattok szórakoztató választ, miközben kipróbálhatjátokk magatokat a pulpituson is.

Rutkai Bori Banda: Boszi buli és mesenaptár-bemutató

TRIP - október 26., 11.00 és 15.30

A Rutkai Bori Banda délelőtt és délután is várja a táncoslábú boszikat, mágusokat, manókat, és denevéreket a Boszi buliba. A Halloween közeli koncerten elvarázsolt mesedalokkal táncoltatja meg a közönséget a zenekar. Zoknipörköltet főzünk Hecsedli boszival, a Hordozható tábortűz körül táncolunk, álomlovakkal szárnyalunk, Sárkányjárgányunkon az Űrhering nyomába eredünk a bozótkócos csillagerdő felett. A beöltözős bulit Rutkai Bori saját készítésű horgolt bábjai, a dalok meseszereplői is színesítik.

Az életen innen és azon is túl - Mesék életről és halálról

Magyar Mesemúzeum - október 26., 11.00

Örök kérdés: hogyan és mit meséljünk életről, halálról a legkisebbeknek? Egyáltalán merjünk-e beszélni erről? A világ Népmesekincstára érzékenyen, a mesék komplex világán keresztül, sokszor szimbolikusan foglalkozik az élet körforgásával. Bajzáth Mária, a Mesepedagógia rendszer kidolgozója most egy különleges, mesés-mondókás játékos kalandra hívja a 3-8 éveseket, ahol elmerülhetnek a mesék világában és izgalmas, tabunak számító kérdésekre kaphatnak válaszokat. Közös meséléssel, énekléssel, játékkal, mondókákkal várják mindazokat, akik szeretnék megtudni, hogy a mesehősök hogyan nevetik ki, tréfálják meg, menekülnek előle, vagy épp hogyan néznek szembe a halállal.

Brass cirkusz

Thália Színház - október 26., 15.00

A Brass in the Five együttes egy szerencsés véletlen folytán alakult meg 1992-ben, II. Erzsébet angol királynő magyarországi látogatása apropóján. Brass Cirkusz című műsoruk szabályos cirkuszi előadás, amelynek során a muzsikusok időnként artisták vagy éppen vadállatok bőrébe bújnak, s hangszeres tudásuk mellett ellenállhatatlan humorukat is megcsillogtatják. A valódi cirkuszi produkció illúzióját Méhes Csaba pantomimművész játéka teszi teljessé.

Zenélő családikó - Állati jó zenék

Klebelsberg Kultúrkúria - október 26., 16.30

A természet, az állatvilág hangjai mindig is megragadták a zeneszerzők fantáziáját. Miért sántikál a medve? Milyen ütemre táncol a róka? Vagy milyen hangnem kell ahhoz, hogy egy hattyú úszni tudjon? Hát a vadállatok milyen indulóra járnak? Jaj, mennyi izgalmas kérdés! Ha választ akarsz kapni, ott a helyed, családostól! Eckhardt Gábor interaktív családi koncertje.

Október 27., vasárnap

Ország Játéka Játszónap

Groupama Aréna - október 27., 9.00 - 19.00

Az Ország Játéka Játszónapon több ezer négyzetméteren várnak benneteket, hogy kipróbálhassátok a sok száz versenybe nevezett játékot! Animátorok segítenek a mind élvezetesebb játékban, s a helyszínen értékes nyereményekért rögtön szavazhattok is kedvenceitekre! Délelőtt és délután a színpadon pedig Kicsi Gesztenye Klub koncert vár benneteket!

Gryllus Vilmos: Biciklizés - reggeltől estig

MOM Kulturális Központ - október 27., 9.30 és 11.30

"Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: „Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!"

Hab a tortán! - Jordán Adél, Keresztes Tamás és Keresztes Andor

Jurányi Inkubátorház - október 27., 10.00 - 12.00

"Mint a titkosan elásott kincs valamely távoli, felderítetlen szigeten, oly távolivá és oly nehezen fellelhetővé válnak a gyermekkorban még mindennapi csodák. Expedíciót indítunk a kincs felkutatására, amelyhez a térképet a gyermekek rajzolják." A színész-pár színpadra álmodja egy népszerű Pagony könyv szereplőit és elmeséli történetüket.

Bölcs Kavics Hajóépítő Workshop

Szimpla terem - október 27., 10.00 - 12.00

A három alkalmas Bölcs Kavics Kalózhajó programsorozat első alkalmával megismerkedhettek a kalózok regényes világával, tanulmányozhtjátok a különböző anyagokat, hogy a legmegfelelőbbek kiválasztásával hajót barkácsolhassatok magatoknak. De nem ám egyet, hanem egy egész flottát!

A kincsesláda titkai - játékos könyvbemutató a Bartók Pagonyban

Bartók Pagony - október 27., 11.00 - 12.00

Ismerkedjetek meg együtt Manóval és Rebivel, a két kis pókkal, akik a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kincsekkel teli raktárában élnek. Most egy színes-játékos füzetben megmutatják nektek, melyik az a 13 tárgy a múzeum és a levéltár gyűjteményéből, amit a legjobban szeretnek. A tárgyak megismerése során játékosan ismerkedhettek a zsidó hagyományokkal, a történelemmel valamint a múzeumok és a levéltárak működésével.

Utazás a varázsszőnyegen - Török családi nap

Budapesti Történeti Múzeum - október 27., 11.00 - 16.00

Megtekinthetitek a budai Várnegyed Erdélyi bástyájának történetét és kincsleletei, valamint a Vár egyik legizgalmasabb helyét, ahol az Anjou-kori királyi lakóház, majd Táncsics és Kossuth börtöne egyaránt állt. A családi napon tárlatvezetés, török játszóház és kézműveskedés vár benneteket.

Ha pedig halloweenre kerestek valami izgalmas programot, akkor csemegézzetek INNEN.