Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Bíró Eszter koncerttel, Csengő-bongó délutánnal, családi bűvészműsorral, játékkiállítással és az Addams Family - A galád család című animációval várnak benneteket.

November 1., péntek

Clara - Egy tündéri kaland

Október 31-től a mozikban

Clara, a fiatal lány egy varázslatos világban él mágusok, törpék, sárkányok között. Nem emlékszik semmire a múltjából, még arra sem, hogy vajon ember-e vagy tündér? Kis barátaival hát útra kel, hogy megtalálja a választ a kérdéseire, valamint, hogy megvédje világát és legyőzze egy gonosz varázsló ármánykodását.

Addams Family - A galád család

Október 31-től a mozikban

Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

November 2., szombat

Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca - 13 mese

Puskin mozi - november 2., 10.00

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. A kis katica egy bájos, óvatos, félénk kislány, tele jó szándékkal, segítőkészséggel. Mindig megfontolt, felelősségteljes, megbízható. Bogyó, kis csiga, egy nagyon eleven, kíváncsi, vidám figura, kicsattanó jókedvvel, hatalmas lélekkel, telis-tele energiával.
Puskin Kuckó

Családi délelőtt - Ruhából kép a falra

Ludwig Múzeum - november 2., 10.30 - 12.30

Azok az anyagok, amikből a ruháinkat varrják nagyon izgalmas mintázatokat tartalmaznak. Sokszor fel sem tűnik, hogy ezek az különleges minták honnan származnak, nem kutatjuk az eredetüket. Most ezeket a valakik által már megtervezett anyagokat fogjátok felhasználni arra, hogy saját textilképet készítsetek.

Bíró Eszter: Időradír

Müpa - november 2., 11.00

Bíró Eszter interaktív családi koncertje játékosan oktat. A téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség.

November 3., vasárnap

Süsü, a sárkány kalandjai

Hatszín Teátrum - november 3., 10.30

Süsüt, a jószívű, egyfejű sárkányt a háromfejű apja kitagadja, de az emberek befogadják. Többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy királylányokat raboljon, inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én: MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én.

Csengő-bongó délután - zongora

Erkel Színház - november 3., 15.00

A Csengő-bongó egy játékos hangszerismertető sorozat óvodások és kisiskolások gyerekek számára. Az előadáson közvetlen közelségből ismerhettek meg egy-egy hangszert és azok kisebb-nagyobb testvéreit. Az interaktív program karnyújtásnyira zajlik, és az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőttek számára is sok újdonságot mondhat a hangszerek világáról.

A varázslat mesterei gyerekeknek

Klebelsberg Kultúrkúria - november 3., 16.00

Nagy bűvészek kicsiknek - Magyarország legkiválóbb gyermekbűvészei - Varázs Tamás, Nagy Molnár Dávid és Kőhalmi Ferenc - egy színpadon. Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök várnek benneteket.

Egész hétvégén

Halloween Expressz a Gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - november 2-3., 8.45 és 13.30

A Halloween Expressz az édesszájú gyermekek mennyországába indul, ahol sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal, és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást készíthetnek. Megjelenés jelmezben ajánlott, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa további ajándékra számíthat. Szóval jelmezversenyre fel!
A Halloween Expressz naponta kétszer indul, 8.45-kor és 13.30-kor a gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról. A rendezvény hossza körülbelül 3,5 óra. A vonat Hűvösvölgy állomásra érkezik vissza.

Arcadia 2019: Nemzetközi Játékkiállítás

Dürer Rendezvényház - november 1-3., 14.00 - 20.00

Idén novemberben negyedik alkalommal kerül sor a játéktermi gépek legnagyobb közép-európai seregszemléjére, az Arcadia Játéktermi Kiállításra, amely összesen 300-nál is több gépet, köztük elsősorban flippereket és klasszikus videójáték kabineteket vonultat majd fel. Minden gép szabadjátékra állítva vár majd benneteket! A kiállított gépek között flipperek, videojáték kabinetek, puskás és egyéb játéktermi játékok, retro videojáték konzolok, Game Boy-ok is lesznek majd.

Primanima 2019

Budaörs, BABtér - Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér - október 30. - november 2.

Október 30. és november 2. között nyolcadik alkalommal jelentkezik a Primanima. A négynapos fesztiválon a kicsiket és a családosokat mesefilmvetítések, animációs játszóház várja. Szombat délelőtt a Tekergő Meseösvény egy zenés-mesés utazásra hívja a gyerekeket. Idén új programszekcióval, a kamaszoknak szóló, PrimaTeen-el készülnek a szervezők.