Családi programok hétvégére

Zenés űrexpedícióval, Dilili kalandjaival, Világjáró gyerekekkel, Meseszövéssel, Hab a tortán!-nal, valamint Danny és Béla mesekoncertjével várnak benneteket.

Január 17., péntek

Dolittle

Január 16-tól a mozikban

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Január 18., szombat

Világjáró gyerekek - Moldova - Ingyenes

Deák 17 Galéria - január 18., 9.30 - 12.30

Januárban egy kicsi, de annál érdekesebb országgal ismerkedhettek meg: Moldova lesz az első vendég. Készíts te is fonalbabát, karkötőt, Hóanyót vagy Hóapót, és ismerkedj meg Toppanccsal, aki csak alig nagyobb, mint a csizmája, mégis folyton tekereg valamerre.

Legkisebbek mozija: Mi újság, Kuflik?

Puskin mozi - január 18., 10.00

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol benneteket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Kalandjaik során találkozhattok a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül.
Puskin kuckó

„Trombita harsog, dob pereg” - Rézfúvós hangszerek

MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme - január 18., 10.00

Uralkodók és ünnepek nélkülözhetetlen hangszerei, de ők lelkesítik a csatába indulókat is… Lehet vadat ejteni a vadászkürttel? Hangszer-e a locsolócső? Hogyan lesz dallam a hangokból? – ez mind kiderül az előadáson.

Mese Habbal - A manógyár

Jurányi Inkubátorház - január 18., 10.00 - 13.00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Idén ismét a vidéki bábszínházak egy-egy előadása várja a családokat. A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü.

Bolyongók

Madách Színház - január 18., 10.30

Zenés űrexpedíció - gyerekeknek gyerekekkel. A színdarab Arany János, Buda Ferenc, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Szabó Magda, Tóth Árpád, Zelk Zoltán és Weöres Sándor verseinek felhasználásával készült. Bemutató előadás!

Mozi+workshop - Dilili Párizsban

Francia Intézet - január 18., 10.30

Párizs a boldog békeidőkben - Dilili és hintóvezető barátja lányok rejtélyes eltűnése után nyomoznak. Dilili rendkívüli férfiakkal és nőkkel találkozik, mindegyikük iránymutatást ad neki. Rábukkan a föld alatt élő gonoszokra. A két barát kitartóan küzd a fényben, a nyitott társadalomban élhető aktív életért. A filmvetítés után elkészítheted a saját Dilili-képregényedet a Médiatár egyik tabletjén!

Családi Délelőtt - Készítsünk színskálát!

Ludwig Múzeum - január 18., 10.30 - 12.30

A színeket nagyon természetesnek vesszük a világban. Talán el sem tudjuk képzelni, milyen lenne egy olyan világ, amiből a színek hiányoznak és csak a két végpont a fekete és a fehér közötti árnyalatok töltenének ki mindent. Azonban ismerjük-e a színeket valójában? Hány színnek a nevét tudjuk, hány árnyalatot vagyunk képesek megkülönböztetni? Lehet, hogy pirosnak nevezzük a bordót és a vöröset is? Milyen színei vannak egy vízfesték készletnek és milyen színei vannak a gyári termékeknek? Milyen egy színskála, ha festékből keverjük ki és milyen, ha különböző színű tárgyakból állítjuk össze? Ez alkalommal a Családi Délelőtt az Esterházy Art Award című kiállításhoz kapcsolódik.

Meseszövés 2 - Készségfejlesztéssel egybekötött mesés foglalkozás | Korhatár nélkül! családi nap

Műcsarnok - január 18., 10.30 - 13.00

Szombatonként elevenné varázsolják a kiállítás tereit. Kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká. Várják az egész családot Korhatár nélkül a Képpraxisok 2 kiállításokhoz kapcsolódóan. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Beszélgetés a Dobmanókkal - Matiné Marcival

Tárogató Úti Színpad - január 18., 11.00

"Engedjétek meg kicsik és nagyok, hogy bevezessünk titeket a Dobmanók országába. Ők is itt élnek köztünk, de mégis nehéz őket észrevenni. Most azonban segítünk nektek megtalálni őket. Betekinthettek a Dobmanók mindennapjaiba. A reggeli ébredésüktől kezdve az egész napos tevékenységeiken át az esti nagy közös muzsikálásig."

Január 19., vasárnap

Hab a tortán! - Pető Kata és Porogi Ádám

Jurányi Inkubátorház - január 19., 10.00 - 13.00

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik... Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Ezen a délelőttön Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt című könyvét nézhetitek meg színpadon Pető Kata és Porogi Ádám tolmácsolásában.

„Holle anyó” és a „Fenyőlegenda” című mesék - zenés papírszínházi mese előadások

PannKa Közösségi Tér - január 19., 10.00

Egy fa keret az asztalra helyezve. Vajon mit rejthet ez a varázslatos doboz? Rejtély. A meséket gitárkísérettel és dalokkal kelti életre, továbbá különféle hangulatkeltő és effekthangszerek színesítik az előadást.

Mesedélelőtt - Keljfeljancsi Bábszínház: Mátyás király és a kolozsvári bíró - Ingyenes

Magyarság Háza - január 19., 10.30 - 12.00

Mátyás igazságos király, de nem érzi jól magát a trónteremben. Legszívesebben alattvalói között tartózkodik – álruhában. Mióta a talján Beatrix lett a felesége, egyre gyakrabban menekülne el Budáról. Egy napon udvari bolondja jelenti, hogy Kolozsvárott garázdálkodik a város bírája. Csak ennyi hiányzik a mi Mátyásunknak. Parasztgúnyát ölt, maga mellé veszi a bolondot és elindul szülővárosába...

Kolompos: Csodaszarvas legenda

Benczúr Ház - január 19., 10.30

Mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel, fesztiválunk elmaradhatatlan zenekarával. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja.

Hangszerek világa - Ingyenes

MOM Kulturális Központ - január 19., 10.30

Balázs János Liszt Ferenc és Junior Prima Díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje 3–6 éves gyerekeknek.

Diavetítés - Válogatás Móra Ferenc meséiből

Art+ Cinema - január 19., 11.00

Amit vetítenek: A didergő király, Dióbél királyfi, Csilicsali Csalavári Csalavér, A nagyhatalmú sündisznócska és Húsvéti tojások
Mesélő: Kisfalvi Krisztina színésznő
Közreműködik: Bíró Ferenc diafilm szakértő

Danny és Béla mesekoncertje

Barabás Villa - január 19., 11.00

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek.
Az előadásban megszólaló hangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét, balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa, hegedű, ütőgardon); nem-hangszer hangszerek: kutya játékok, sípok

Vasárnapi barangoló - A lakatosmester cégére

Kiscelli Múzeum - január 19., 15.00 - 17.00

"Ne érj hozzá! Ne lépj rá! Vigyázz! Itt nem rohangálunk! Itt nem kiabálunk! Ez nem játszótér! ... Vagy mégis?" A Kiscelli Múzeum családi foglalkozásán a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazzatok ahol egyszerre játsszhattok, tanulhattok és alkothattok. A kulcsos cégérekkel különféle zárakat nyithattok ki, a könyvkötő céh ládájába titkos üzeneteket rejthettek, nyomába eredhettek a furcsán mozgó ráknak, és eltüntethetitek a színes üvegablakokat, hogy a sötétség birodalmába lépjetek.