Családi programok hétvégére

A hétvégén Rizibizi Mesefarsang, a Hahó együttes, szerelmes állatok, Kakaómese és Boribon vár benneteket, de hallhattok meséket a Tejúton Túlról és mulathattok a Kolompossal is.

Február 15., szombat

Hahó Együttes

Újpalotai Közösségi Ház - február 15., 10.00

A Hahó Együttes dalai játékos, interaktív formában, közvetlen hangon segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi-lelki egészség és egymás elfogadása. A koncert után környezettudatos farsangi maszkokat lehet készíteni.

Szerelmes állatok napja

Budakeszi Vadaspark - február 15., 10.00

Az állatok is lehetnek szerelmesek? Hogyan választanak párt maguknak, hogyan udvarolnak? Február 15-én, szombaton a Valentin-naphoz kapcsolódva a szerelem és a párválasztás lesz a fő téma a Budakeszi Vadasparkban a Szerelmes állatok napján. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület játékos előadást tart a legkisebbnek az udvarlási szokásokról, továbbá állattréningek és kisragadozó látványetetés is várja az érdeklődőket.

A tavasz első virágai

Magyar Természettudományi Múzeum - február 15., 10.00-14.00

A fagymentes, szeszélyes februári időszakban lehet, hogy sokfelé korábban megjelennek a tavasz hírnökei, például a hóvirág, a téltemető vagy a nemes májvirág, a 2020-as év vadvirága, mint egyébként. Tudjatok meg többet róluk Bauer Norbert botanikustól.

Boribon muzsikál

Thália Színház - február 15., 10.30

A koncerten Mórocz Adrienn belebújik Annipanni szerepébe, és játékmackójával, az emberi tulajdonságokkal felruházott Boribonnal karöltve fakad dalra élőzenés kísérettel. A vidám dalok szövegét a népszerű Kockásfülűnyúl megihletője és a Boribon mesekönyvsorozat alkotója, Marék Veronika írta, zenéjüket Tallér Zsófi szerezte.

Farsangi táncház a Téka együttessel

Csili Művelődési Központ - február 15., 10.30

A TÉKA Együttes, mely 1976-ban alakult Budapesten, hangszeres magyar népzenét játszik, autentikus stílusban, az eredeti hangzásvilág megőrzésére és megismertetésére törekedve. Tudásukat zeneiskolai keretek között és népzenei tanfolyamokon osztják meg az érdeklődő fiatalokkal. Most szombaton, a farsang jegyében húzzák a talpalávalót kicsiknek és nagyoknak.

Farsangi készülődés

Magyar Mesemúzeum - február 15., 11.00

Itt a farsang! Ez az év legmókásabb időszaka, mely a hagyományok szerint azt jelenti, hogy lassan búcsút intünk a hosszú télnek. Ilyenkor zenével, tánccal és nem utolsó sorban vicces jelmezekkel ünnepeljük a tavasz beköszöntét. Ha még nem tökéletes a maskarád, vagy csak szeretnél egy kis kiegészítőt készíteni hozzá, akkor a Mesemúzeum kreatív kézműves-foglalkozásán ezt megteheted, Farkas Réka iparművész lesz a segítségedre.

Mesék a Tejúton Túlról

Müpa - február 15., 11.00

Képzeld el, hogy összeveszel egy barátoddal egy biciklin. Ez bármikor megtörténhet veled. Még az is, hogy dühödben ráncigálni kezded a járgányt. No de mit szólnál ahhoz, ha ezek után a bicaj se szó, se beszéd, elragadna mindkettőtöket, és kilőne veletek az űrbe? Tényleg, bringáztál már a Tejúton? A mese két hősével – Tücsökkel és Bojtival – pontosan ez történik. És ez csak a kezdet...

Farsang a Pagonyban - Öltözz be kedvenc Donaldson hősödnek!

Bartók Pagony - február 15., 15.00-18.00

Most farsangkor öltözzetek be kedvenc Donaldson-hőseiteknek, és látogassatok el a Bartók Pagonyba, ahol mókás kézműves-foglalkozással, farsangi tánccal, fánkdíszítéssel és hangszersimogatóval várnak benneteket a szervezők. De természetesen a sok verses mesét élőben is meghallgathatjátok. Irány a Pagony, keltsétek életre Julia Donaldson meséit!


Február 16., vasárnap

Rutkai Bori Banda: Rizibizi Mesefarsang

Puskin mozi - február 16., 10.00

A Rutkai Bori Banda legtáncosabb dala a címadója a zenekar jelmezes, farsangi mulatságának. Rizibizi néni eperszínű sztreccsbekecsben pompázik, Rizibizi bácsi lézerblézerben táncikál, az Űrdöngölők az orrukat nyomogatva változtatják a színüket és a maskarájukat, egérlányok ropis zacskó szoknyában pörögnek, kukutyini királyfik és királylányok fagyiszínű kelmékben és titokzatos álarcokban jelennek meg az elvarázsolt diszkóban.

Kiskalász zenekar

Óbudai Kulturális Központ - február 16., 10.00

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Kiskalász zenekar elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopta be magát a kisgyermekes családok szívébe. A műsor válogatás az elmúlt 10 év legsikeresebb, a közönség által kedvelt dalaiból. Ne felejtsétek otthon a táncos cipellőket!

Kakaómese gyerekeknek - Így neveld a sárkányodat 2.

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - február 16., 10.00

A vetített rajzfilmekhez kapcsolódóan minden vasárnap a mese ihlette kézműves-foglalkozás – bábkészítés, drámajáték, festés, animálás – várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival. Készítsd el, és vidd haza magaddal a mesét!

Cipőmese - Szerelmetes Tulipántom

Bethlen Téri Színház - február 16., 10.00

Mese a szerelemről, barátságról, három próbáról, Topánka királykisasszony és Bakancs Bandi nagy találkozásáról és arról, hogy bárkiből lehet (mese) hős. Hiszen mindannyian egy cipőben járunk: keressük a párunk. Különleges animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével és szerelemmel fűszerezve.

Kolompos: Farsangi mulatság

Benczúr Ház - február 16., 10.30

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Ti se hagyjátok ki, perdüljetek táncra a Kolompossal, ismerkedjetek a farsangi szokásokkal, játékokkal, és vegyetek részt ügyességi vetélkedőkön.

Sárkányölő Krisztián

József Attila Színház - február 16., 11.00

Mufurcka királykisasszonyt meg kell menteni a sárkány karmaiból, de előtte még három próbát is ki kéne állnia a bátor vitézeknek... Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik a színészek és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

A fagy birodalma - Hőtan

Csodák Palotája - február 16., 17.00

Izgalmas kísérletbemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolnak el benneteket. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatjátok meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.