Egy új gyerekkönyv, amit a karantén hívott életre

Örökszerda címmel a Pagony kiadó gondozásában jelent meg Wéber Anikó regénye, amibe még tavaly tavasszal, a karantén kezdetén kezdett bele, hétről hétre írta, és az olvasók dönthették el, milyen irányt vegyen a cselekmény.

A könyv abból az ötletből épült és bontakozott ki, hogy a szerző és a Pagony segítsen izgalmat találni az otthon ragadt gyerekek és szülők számára az egyhangú mindennapokban. Maga a történet is ezt tükrözi. A főszereplő gyerekek ugyanis időhurokba kerülnek, és egy izgalmas nyomozás során kell megtalálniuk a kivezető utat.

A tavaly tavaszi karanténidőszakban sokan érezhettük úgy, hogy minden nap egyforma, mintha megállt volna az idő. Wéber Anikó ezzel a gondolattal játszott el, és írt egy könyvet, amiben valóban megáll: ugyanaz a szerdai nap ismétlődik újra meg újra. Dávid, a regény főhőse egy reggel felkel, és azt hiszi, már csütörtök van. De az anyukája szerint szerda. Aztán a következő reggelen újra. És megint. És megint. Ráadásul mintha senki más nem venné észre, hogy az „örökszerdában” ragadtak.

A fiú kétségbeesetten nyomozni kezd: vajon miért történik ez az egész? Rékával, a szomszéd lánnyal hamarosan egy bűnügy kellős közepébe csöppennek, ahol mindenki gyanúsított, akivel találkoztak ezen a bizonyos szerdán – és senkiről sem tudni, hogy igazat mond vagy titkol valamit… Wéber Anikó mesterien adagolja a feszültséget és az új fordulatokat, szinte filmszerű a regény, és egy pillanatra sem lehet letenni, annyira izgalmas!

Az Örökszerdába ide kattintva bele is olvashatunk, február 4-én pedig részt vehetünk az online könyvbemutatóján is. Wéber Anikó író, újságíró, pedagógus (Az osztály vesztese, El fogsz tűnni, Az ellenállók vezére) egyébként nem az Örökszerdában kísérletezett először az interaktív regényírással. Már harmadik, 2018 júniusában megjelent ifjúsági regénye, a Zuhanórepülés szerkezete lehetőséget ad az olvasónak arra, hogy bekapcsolódjon a történetbe, és maga válassza ki a könyv befejezését.

9 és 12 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)