Ellopták a Móra Kiadó frissen telepített meseösvényének Vuk szobrát

Eltűnt az augusztus végén a Budapest, II. kerületi Macis játszótértől nagyjából 200 méterre telepített Vuk szobor, ami a Digitális Vándor applikáción keresztül elérhető Vuk meseösvényhez készült.

„Valaki kiásta és elvitte. Borzasztóan el vagyunk keseredve,

hiszen hónapokat dolgoztunk azon, hogy előkészítsük ezt az élményösvényt, melynek épp a névadójának és egyben fő attrakciójának veszett nyoma az ösvény hivatalos átadására. Tudjuk, hogy az ifjú rókafiak igazán szeretnek csatangolni, de a mi kis rókánk igazán kötelességtudó, kimondottan otthon – értsd: erdő mélyén – ülő fajta, nem olyan, aki hipp-hopp elkószál.

Mivel mi hiszünk abban, hogy a mesék mindig jó véget érnek, szépen kérünk titeket, osszátok meg ezt a bejegyzésünket, és járjatok nyitott szemmel, hátha sikerül megtalálni Vukot! Ő egyedi és megismételhetetlen, az egyetlen jelenleg a világon” – írja a szobrot megrendelő Móra Kiadó a Facebook oldalán közzétett felhívásban. A szobor ismertetőjegyei: kb. 60 cm magas, mintegy 30 kg, vörös színű, és fából készült. Ha valaki látta, vagy hallott valamit róla, annak jelentkezését a kiadó a marketing@mora.hu e-mail címen vagy a Facebookon keresztül várja.

SEGÍTSETEK! Eltűnt Vuk! Most kaptuk a hírt, hogy az augusztus végén a Budapest II. kerületi Macis játszótértől...

Közzétette: Móra Kiadó – 2020. szeptember 7., hétfő

A szóban forgó szobor egyébként a Budapest II. kerületében található legújabb digitális tanösvény része volt, ami idén szeptembertől várja a kirándulókat a Pilisi Parkerdőben. Vuk ösvénye nem egy hagyományos tanösvény turistajelzéssel és információs táblákkal, hanem

egy új generációs, 12 állomásos, irodalmi és természeti értékeket egyaránt felvonultató 2,5 kilométeres kalandösvény,

ami interaktív élményeket biztosít a virtuális és a valós térben egyaránt. Az ösvény felfedezéséhez a kirándulóknak telepíteniük kell az Android és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre egyaránt elérhető ingyenes alkalmazást, a Digitális Vándort.

A Vuk ösvénye első állomását a II. kerületben lévő Macis Erdei Játszótér mellett találhatjuk. A Digitális Vándor a GPS-koordinátákat követve folyamatosan vezet végig a 12 állomáson, melyek sikeres teljesítéséhez játékos feladványokat, fejtörőket kell megoldani.

Az állomásokon elhelyezett meglepetéselemekkel pedig a túrázók egyszerre érezhetik a természet különlegességeit testközelből (megtapinthatják a róka szőrét, a sikló levedlett bőrét, egy folyami rák páncélját, sőt: selyemhernyógubót is), emellett számos különlegességet tudhatnak meg

az applikáció extra tartalmainak köszönhetően (a kiterjesztett valóság funkcióval például egészen közelről láthatnak repülés közben fülesbaglyot vagy ismerkedhetnek meg a rókák különféle hangjelzéseivel).


(via Móra Kiadó)