Élményekkel telve, játszva tanulni a Müpa virtuális koncerttermében

Formabontó élményt kínál ifjú közönségének a Müpa. A 6-12 éves korosztály tagjai vasárnaponként, a Cifra Palota ideje alatt, két helyszínen próbálhatják ki a Müpa önálló fejlesztésű zenei játékát.

A játék során fejre erősíthető VR (virtuális valóság) szemüveg és fejhallgató segítségével egy virtuális koncerttermet lehet bebarangolni, ahol Peti apród kalauzolásával különböző hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az összetett, ám szórakoztató feladatok nemcsak a gyerekek zenei memóriáját fejlesztik, hanem egyfajta interakciót is kialakítanak a zene és a befogadó között, illetve hozzásegítik a gyerekeket a zene élményszerű befogadásához.

Az oktatóprogramból és játékból álló új fejlesztésben a játékosok 4 kontinens 6-6 hangszerét fedezhetik fel, és a tekintetükkel irányítva választhatják ki, hogy melyik területre, illetve melyik tárgy történetére kíváncsiak. A frappáns és könnyed oktatórészben elhangzanak a legfontosabb és legérdekesebb információk, emellett avatott zenészek szólaltatják meg a hangszereket.

Többek közt a szitár, az erhu, a buzuki, a darbuka és a konga is felbukkan: a gyerekek megtudhatják, milyen az, amikor egy dob beszél, és miért töltött be fontos szerepet a történelemben a skót duda. A játék során egy-egy hangszer hangját hallják, és annak a képén kell virtuálisan „átrepülniük”, amelyiket a helyes válasznak gondolják.

Az új fejlesztést a Müpa Cifra Palota című családi programjának keretében próbálhatják ki a gyerekek. Iskolai csoportok számára is ideális választás, hiszen a diákok így játszva tanulhatnak, tanulva játszhatnak, miközben igazán szórakoztató élményben lesz részük.

Müpa zenei VR-játék
Vasárnaponként, 10.00-13.00
Müpa Üvegterem

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje