Ezek a legjobb ingyenes budapesti gyerekprogramok áprilisra

Külön gyereksávot nyitnak a kicsiknek az áprilisi nagy bringás felvonuláson, és a könyvfesztiválon megismerkedhetünk az itthon elérhető gyerekkönyvek színe-javával.

Barangoló a Magyar Nemzeti Galériában

Jókai Klub - április 17., 14.00

A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógusai tartanak interaktív foglalkozást a gyerekeknek. Így még idejében beléjük csepegtethetjük a szép dolgok szeretetét, elkezdhetnek ismerkedni a művészettörténeti korszakokkal és néhány fontos magyar műtárggyal.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Millenáris - 2018. április 19-22.

Amellett, hogy itt felvonul az itthon elérhető gyerekkönyvek színe-java, sok szerzővel találkozhatunk személyesen Csukás Istvántól Dániel Andrásig. A 25. Könyvfesztivál most is rengeteg gyerekprogrammal várja a családosokat, lehet jógázni, a Rutkai Bori-Banda zenéjére bulizni, újságot szerkeszteni, de az ifjú regényírók is kaphatnak segítséget az alkotáshoz.

Csillagműhely - Gyapjú nap

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - április 21., 10.00 - 18.00

Ezen az egész napos eseményen minden kiderül a gyapjúfeldolgozásról. A gyapjútisztítástól, kártolástól, a fonáson keresztül a nemezelésig, szövésig, kötésig, horgolásig lehet ismerkedni a kézművességnek ezzel a formájával. Délután mesejátékkal kötik le a kicsiket, és aki nagyon belejön az alkotásba, az alapanyagokat is beszerezheti itt.

Hahó Együttes - Akvárium Tavasz Terasz

Akvárium Klub - április 22., 11.00

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás - kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. A dalok játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi - lelki egészség és egymás elfogadása.

I bike Budapest és I bike Mini - Családi bringás felvonulás

Tabán, Városliget - április 22., 15.00 - 20.00

Idén először külön rövidített útvonallal kedveskednek a legkisebb bringásoknak a szervezők, így igazán kiélvezhetik az autómentes belváros örömeit a családosok. A részvétellel magunk is kiállunk az élhetőbb, barátságosabb, bringásbarátabb belvárosért. A szokásos, tízezresnél nagyobb felvonulás mellett többféle ingyenes programot szerveztek a Városligetbe, a városligeti réten zenés pikniket tartanak, emellett ki lehet próbálni a Cargonomia fura bringáit, és a RideKálmánnál leadhatjuk a feleslegessé vált alkatrészeket, hogy rászorulóknak építsenek belőlük új biciklit.

Öko-mesekuckó - Szelektálj kupacs sünivel

Barabás Villa, 2018. április 22., 12.00

 

A természet szeretetére és a környezetvédelemre nevelést sosem lehet elég korán elkezdeni, azért a budai Barabás Villában egy játékos foglalkozás keretében ismertetik meg a gyerekeket az alapokkal. Az Öko-Mesekuckóban Mimó és Csipek barátai vezetik be a kicsiket a szelektálás tudományába, majd ezt egy közös kézműveskedéssel vezetik le.

Zenés tízórai - Jazzt nektek! - Palágyi Ildikó Quartet

Müpa - április 26., 10.00 és 12.00

A jazz, bár sokan azt hiszik, nem csak vájt fülű felnőtteknek való. Mindenki megtalálhatja az örömét benne, ha idejekorán megkapja az első impulzusokat. Aki nem próbálja fiatal korában, később nehezen érez rá ennek a zenének a különleges ízére, amelyet a gazdag ritmus- és harmóniavilág, a szenvedély, az improvizatív jelleg és a virtuozitás elegye tesz vonzóvá és magával ragadóvá.