Fehér szamárcsikó az ősz első újszülöttje a Debreceni Állatkertben

A Debreceni Állatkert lakói egész évben remekül érzik magukat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a tavaszi és nyári bébi bumm után az intézmény ősszel is újabb apróságok születéséről számolhat be.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak – többek között hazánk egyetlen őshonos szamárfajtáját, a parlagi szamarat is.

E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló „csacsifogat” dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

A parlagiszamár-ménesben különösen szép gyarapodást hozott az idei év, miután immár a harmadik egészséges utódot köszönthetjük. Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör szeptember 10-én jött a világra, bő egy év vemhességet követően.

A bűbájos állatkát gondozói a hagyományokhoz hűen a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így a Hunor névre hallgat. Az anyja mellől még jó ideig nem tágító, de sokat játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapatot a Vidámpark területén található karámban tekinthetik meg a látogatók.


(via Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu