Galiba fesztiválra készül a 60 éves Vidámpark

A Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvénye 2012 óta a Galiba Gyermekfesztivál, melynek történetében először az eredetileg Lúdas Matyi nevét viselő Debreceni Vidámpark ad teljes egészében otthont augusztus 16. és 20. között. Az ország egyetlen állandó szórakoztatóparkja idén májusban ünnepelte alapításának 60. jubileumát, a Galiba házigazdájaként pedig végre méltóképpen megemlékezhet majd e jeles évfordulóról.

A rendezvény ideje alatt ingyenesen látogatható és hosszabbított nyitva tartással működő Vidámpark
minden eddiginél gazdagabb, egész napos programkínálattal várja majd a szórakozni vágyó
nagyközönséget.

A városi testvércéggel, a Főnix Rendezvényszervező Kft-vel megvalósuló, Lúdas Matyi ikonikus libájáról elnevezett fesztiválon a rendezvény hagyományaihoz híven az érdeklődők Lúdas Matyi-próbán és  előadáson vehetnek részt, valamint lúdbemutatót tekinthetnek meg, és Döbrögi kastélyát is bejárhatják. A közreműködők felolvasások és előadások keretében neves, évfordulós szerzőkről, többek között Csukás Istvánról és Fekete Istvánról emlékeznek majd meg.

Mindemellett számos zenés-táncos produkció, hagyományőrző íjász- és harcászati bemutató, kézműves-foglalkozások valamint zenélő Kisvasút gondoskodik majd a feledhetetlen családi élményekről. Az állatkerti belépőt váltó vendégek továbbá részt vehetnek a „Fekete István állatai” szakvezetésen, valamint a füvészkedni vágyók Fazekas Mihály nyomába eredhetnek a növénykerti túrán. A színes programkavalkádot a Vidámpark megújult és a jubileumi évben kibővült játékgép-kínálata teszi majd teljessé.

További infó erre!