Gyerekprogramok az Anilogue Filmfesztiválon

November 24. és 28. között rendezik meg a 19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált Budapesten. A gyereknek és a felnőtteknek szóló animációs filmvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben várják az érdeklődőket. A kicsiknek animációs játszóházzal is készülnek a szervezők.

Az Anilogue idén tíz egész estés animációs filmet tűz műsorra, három rövidfilmes versenyblokkot nézhet a felnőtt közönség, a gyerekeknek két vetítéssel és játszóházzal is kedveskednek,
bemutatkozik a portugál animáció múltja és jelene, ezen kívül jönnek az ultrarövid animációk és a csaknem hajnalig tartó animált éj.

Egy viharos éj (r: Gil Alkabetz)

Összesen 16 gyerekfilm került be a fesztiválprogramba, ezeket két kupacra bontva lehet megnézni. Az első blokkba került alkotásokat már 4 éves kortól élvezhetik az ifjú mozirajongók, itt kapott helyet a hazai mezőnyből Jurik Kristóf és M. Tóth Géza munkája, a Kuflik 2 - Tengerre kuflik!, Ulrich Sára filmje, a Kérdezős vers, valamint Orosz Judit rendezése, az Odakint. De szerepel még a programban az Arturo és a sirály (r: Luca Di Cecca), a Falevél (r: Aliona Baranova), a Black & White (r: Jesús Pérez, Gerd Gockell) és az Egy viharos éj (r: Gil Alkabetz) című alkotás is.  Ezeket a filmeket magyar nyelven lehet megnézni egy 45 perces blokkban november 27-én 10 órától az Urániában vagy 28-án 15 órakor a Francia Intézetben.

A picit nagyobbaknak szóló válogatás versenyzői a következők:  Tobi és a turbóbusz (r: Verena Fels), Florigami (r: Iva Ćiric), Farkas (r: Helene Ducrocq), Délutáni tea (r: Andrea Szelesová), Away (r: Mathilde Pepinster), Something Witchy (r: Arielle Demilecamps), Merry grandmas (r: Natalia Mirzoyan), Matilda és a tartalék fej (r: Ignas Meilünas). A filmek felirattal kerülnek vetítésre, és 8 éves kortól ajánlottak. Akik erre a blokkra neveznének be, azok november 27-én 15.30-tól az Urániába, 28-án 16 órától pedig a Francia Intézetbe váltsanak jegyet.

Farkas (r: Helene Ducrocq)


Továbbá 27-én, szombaton 13.00-kor és 14.15-kor a gyerekeket animációs játszóházzal várják a szervezők, melyen a természetből vett tárgyak felhasználásával ismerkednek meg az animációs technikákkal és fedezik fel az animációs film készítésének eszközeit. A workshop a Calamity, Jane Cannary gyerekkora című film vizuális témáihoz kapcsolódik.

Calamity, Jane Cannary gyerekkora (r: Rémi Chayé)

A workshopot az Animációs Játszóház biztosítja, jelentkezni a Francia Intézet oldalán lehet. Ide klikkeljetek a részletekért!

További infókat erre találtok!

 

 

A Port.hu zenés műsora, a SZESSÖN e heti vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.