Hallgass díjnyertes meséket!

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ decemberi állatmeseíró pályázatának nyertes meséit Bálint Éva és Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színészei mesélik el nekünk.

A Vas megyei gyerekeknek és felnőtteknek kiírt Fabula meseíró pályázat felhívására a meghirdetett négy kategóriában összesen 57 pályamunka érkezett. A legtöbb mese a legifjabbaktól, azaz a 6–10 évesektől érkezett, de a szervezők nagyon sok alkotást kaptak a felnőtt korosztály meseírói vénával rendelkező képviselőitől is.


Érkeztek pályamunkák Vas megye egész területéről, például Magyarszombatfáról, Kisunyomból, Csepregről, Gyöngyösfaluról, Győrvárról, Körmendről, Jákról és Szombathelyről, de néhány mesét külföldről (Romániából vagy Ciprusról) küldtek. A díjazottakat egy négytagú zsűri választotta ki, melynek tagjai a következők voltak: Tóth Péter tanár (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Galambos Bernadett mesekönyvíró, tanító, Kőszegi-Arbeiter Anita mesekönyvíró és Kiss Andrea, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese.


A zsűri döntése alapján a FABULA meseíró pályázat díjazottjai: a 6–10 éves korosztályban első helyezést Dienes Alíz ért el Kaland a titkos szigeten című meséjével; a második Horváth Sára (Sünmese), a harmadik Frikk Veronika (Mindenki pórul jár), a negyedik pedig Imre Patrik lett (Egy család vagyunk). A 10–14 évesek közt csak első díjat osztottak ki (Nagy Evelin érdemelte ki, a Gödörásástól a célig című alkotással), a 14–18 éves korosztályban pedig nem született díjazott pályamű. A 18+-os korosztályban első helyen Andrássy László (Góliát), második helyen Radnóti Anita (A bobai boldog Bodomér) emelkedett ki.


A díjazott alkotásokat Bálint Éva és Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színészei tolmácsolásában meg is hallgathatják az érdeklődők. Az első mesét január 22-én, a Magyar Kultúra Napján tették közzé az AGORA Facebook-oldalán, ahol naponta osztanak meg új mesét, de a videók a YouTube-ra is felkerültek.


(via AGORA Szombathelyi Kulturális Központ)