Idén is családi fesztivállal indul a Kolibri Színház új évada

Öt új bemutatóval készül, emellett ősszel megtartja elmaradt premierjeit a Kolibri Színház, amely a szeptember 4-i Kolibri Fesztivállal nyitja meg 2021-2022-es évadát.

Az augusztus 16-án megtartott évadnyitó társulati ülésen Novák János igazgató elmondta, hogy idén a Kolibri Színház 30 éves fennállását ünnepli, ezért különleges, jubileumi évad elé néz a társulat. Az új évadot hagyomány szerint szeptember első szombatján a Kolibri Fesztivállal nyitják, és a tervek szerint 2022-ben megvalósulhat a 2020 tavaszán elmaradt X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé is az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy bár a koronavírus-járvány alakulása többféle, előre nem látható módon befolyásolhatja a színházak életét, a Kolibri társulata új lendülettel és bizakodóan kezdi a közös munkát. Az évadnyitót követően már elindultak Egressy Zoltán Rózsakirálylány – Szent Erzsébet legendája című darabjának próbái Novák János rendező vezetésével; az előadást a szeptemberben Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Kongresszus keretében mutatják be augusztus 28-án a Városháza Díszudvarán.

A Kolibri Színház társulata. Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház


Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a legkisebbeknek a Kolibri Fészekben: a premiert szeptember 18-án tartják. Ősszel közönség előtt is bemutatják a múlt évadban élő streamközvetítéssel debütált előadásokat: Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját, amit Kuthy Ágnes állított színpadra, Az ember tragédiája című ifjúsági előadást Novák János rendezésében, valamint Vidovszky György Watergate: Az időkripták rejtélye című interaktív szabadulószínházát.

Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter rendezésében láthatja a közönség decembertől a Kolibri Pincében. Az évad második felében folytatódik a nagy sikerű Locspocs-sorozat a Kolibri színpadán: Tor Åge Bringsværd meséjét Kozák Katalin fordítása alapján Horváth Péter alkalmazta színpadra; az előadást Novák János rendezi, Locspocs és a sárkánylány címmel. Végül az Útlevél című, a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló ifjúsági produkció Vidovszky György rendezésében kerül színre az évad utolsó bemutatójaként.


(via Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház)