Idén is elindult Budapesten a Fényvillamos

2020-ban tizenkettedik éve indult útjára az adventi és karácsonyi időszak látványossága, a Fényvillamos. Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó nosztalgiajármű ezúttal is a 2-es villamos vonalán tette meg első útját.

Az utasok körében indulása óta egyre növekvő népszerűségű, több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített UV ikerkocsik most is a főváros különböző pontjain bukkannak majd fel, hogy a belváros mellett a külső kerületekbe is eljuttassák az ünnep fényeit.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai évről évre több ezer izzóval világítják ki, hogy az utazás valóban a hétköznapok megszokásaiból kiemelkedő élménnyé válhasson. Ebben az évben különösen fontos ez, hiszen a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált korlátozások (többek közt a karácsonyi vásárok elmaradása) a megszokotthoz képest szűkebbre szabják az adventi időszak kereteit.

Idén a járványhelyzet megkívánta biztonsági intézkedéseket figyelembe véve Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója november 26-án online közvetített esemény keretében indította útjára a közkedvelt járművet. „A felelősség és az egymásra figyelés jegyében a mai ünneplés visszafogott. Ugyanakkor

nem hagyjuk, hogy a járvány megszakítsa több mint egy évtizedes hagyományunkat!”

– jelentette ki Bolla.

A Fényvillamos 2020. december 24. és 31. kivételével vízkeresztig minden nap 15 órától szállítja az utasokat. A hét különböző napjain a 42-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon közlekedik majd a járat. A járatok menetrendjét megtaláljuk a BKV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook oldalán is.


(via BKV Sajtó)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu