Idén nyáron is lesz Magonc-tábor a Mezőgazdasági Könyvtárban

A nyári napközis tábor 7–12 éves gyerekek számára ajánlott. Idén július 12. és 16. között tartják a vidámnak ígérkező hetet.

A tábor otthona a könyvtár (1012 Budapest Attila út 93.) tágas, nyáron kellemesen hűvös rendezvényterme lesz, ahonnét a gyerekekkel a Vérmezőre járnak majd ki napközben játszani. Az ötből egy napon Martonvásárra szerveznek kirándulást, két napon pedig budapesti helyekre látogatnak (Füvészkert, Vajdahunyadvár). Minden nap lesz játékos ismerkedés, beszélgetés, kézműveskedés, mozgás, eszem-iszom, mese és egy kis tanulás is.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár


Az idei tábortémával a szervezők az ENSZ kezdeményezéséhez kapcsolódnak, miszerint 2021 a zöldség és gyümölcs nemzetközi éve. Így a tábor foglalkozásainak középpontjába – a gyerekek érdeklődésének megfelelő mértékben – a gyümölcstermő és zöldségnövényekkel való közelebbi ismerkedést és tevékenykedést, valamint az egészséges táplálkozással és a környezettudatos vásárlással való barátkozást állítják.

A foglalkozások keretében

a gyerekek fogalmat alkothatnak maguknak a zöldségek és gyümölcsök fajairól, eredetéről, élettanáról, termesztéséről, beszerzésük és felhasználásuk módjairól.

Érdeklődni a +36 1 489 4920 telefonszámon vagy a konyvtar.titkarsag@mmgm.hu email címen lehet. További részleteket itt olvashatunk.


(via Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár)