III. Kárpát-medencei földrajz-történelem tanulmányi verseny

A Gyermekjóléti Alapítvány országos online tanulmányi versenyt hirdet a 2020–21-es tanévre, március és május között.

A tanulmányi versenyben részt vehet minden 5–10. évfolyamos (hazai és határon túl élő) tanuló. A verseny célja: tehetséggondozás, a versenyszellem fokozása, tanulói motiválás, hagyományteremtés, figyelemfelhívás a Kárpát-medence és azon belül a magyarok által lakott területekre.

A verseny témakörei és forrásanyaga: általános iskolai tananyag + internetes, könyvtári gyűjtés. A versenyfeladatok nem csak a Kárpát-medencéhez kapcsolódnak. Nevezési díj nincs. A versenyfeladatok megoldásában tankönyveket, munkafüzeteket, egyéb tudományos cikkeket és könyveket is felhasználhatnak az indulók, de az internethez is fordulhatnak segítségért.

A kép illusztráció! Forrás: Ute Grabowsky / Photothek via Getty Images

 

A szervezők többek közt a rubicon.hu-t, a mult-kor.hu-t vagy a tudasbazis.sulinet.hu-t ajánlják forrásnak.

A feladatokat tartalmazó űrlap visszaküldési határideje május 15. A művészi feladatot, azaz a rajzot .jpg formátumban kell beküldeni.

Az I. díj egy oklevél és egy 10 ezer forintos vásárlási utalvány, a II. díj egy oklevél és egy 5 ezer forintos vásárlási utalvány, a III–IV. díj egy-egy oklevél és egy-egy 3 ezer forintos vásárlási utalvány, az V–VI. díj pedig egy-egy oklevél és egy-egy 2 ezer forintos vásárlási utalvány. Az online feladatlap erre a linkre kattintva érhető el. Kapcsolattartási emailcím: gyja.tanulmanyiverseny@gmail.com.


(via Gyermekjóléti Alapítvány)