Ingyenes családi programok októberre

Az ősz második hónapjában is sok rengeteg, ráadásul ingyenes program vár rátok!

Horváth Ildikó: Irány Észak! - kiállítással egybekötött könyvbemutató

Jókai Klub - október 4., 11.00

Horváth Ildikó Irány Észak! című kötete megjelenéséig elsősorban illusztrátorként vált ismertté. Az író-illusztrátor egy szűkös körülmények között élő törpecsalád kalandjait beszéli el, lendületes rajzokkal kísérve a történetet. Horváth Ildi első saját mesekönyvének hősei őrzik az otthoni, fejből mesélés összebújós, kedves hangulatát, miközben tele vannak fantáziával, ötlettel, humorral.

Régészeti séta a középkori várban

Budapesti Történeti Múzeum, Vármúzeum - október 5., 15.00 - 21.00

A budai várhegyen 1250-es években kezdődtek az erődítési munkálatok, a várfalak kiépítése, a telkek kijelölése, a várostervezés nyomait a mai napig magán hordozza a várnegyed. A sétát a középkori királyi palotánál kezdhetitek, ahol a középkori palota együttes legkorábbi részletei mellett, a királyi kerteket is megnézhetitek.
A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Várkert Bazár - október 10-13., 16.00 - 22.00

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetitek meg, de kedvetekre válogathattok az őszi könyvvásáron is. A szombati és vasárnapi napon gyerekprogrammal, könyvbemutatókkal és író-olvasó találkozókkal készülnek a szervezők.

VII. Kürtőskalács Fesztivál 2019

Városliget - október 11-13., 10.00 - 22.00

2019-ben már a hetedik Kürtőskalács Fesztivált rendezik, melynek központi témája nevéből adódóan a kürtőskalács, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság. Hisz a kürtőskalács több mint 200 éves múltjára való tekintettel mára bekerült a Magyar Nemzeti Értéktárba és már hungarikummá lett nyilvánítva. A kalácsokért természetesen fizetni kell, de a koncertek és a fesztivál ingyenes lesz.

Varázsszőnyeg

Magyar Nemzeti Galéria - október 19., 11.00 - 12.30

Szállj fel varázsszőnyegre és kalandozz a múzeumban, ahol mindig valami újat fedezhetsz fel. Egy játékos családi programra hívnak, ahol szülők és gyerekek együtt alkothatnak is a kiállítótérben. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.
A program minden hónap harmadik szombatján 11–12.30 között ingyenesen látogatható a múzeum 3. szombati kedvezményével (18 év alattiakat kísérő 2 felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra).

Legyél a cimboránk! - A Cimbora együttes interaktív vers- és mesekoncertje mai magyar költők írásaiból

Pinceszínház - október 26., 11.00

A Cimbora Együttes célja, hogy a gyerekeket közös játékra buzdítsák versekkel, mesével és dalokkal. Interaktív koncertjeiken a legapróbbak is muzsikálnak, énekelnek, verset mondanak és táncolnak természetesen a zenekar irányításával. Így - észrevétlenül - a produkció főszereplőivé válnak. A koncertek része egyes hangszerek bemutatása is, melyet a gyerekek is kipróbálhatnak.
A koncertre ingyenes a belépés, de előzetes regisztráció szükséges.