Ingyenes családi programok szeptemberre

Bár elkezdődött az iskola és az óvoda, az ősz első hónapjában is sok izgalmas, ráadásul ingyenes program vár rátok!

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Jókai tér - szeptember 7., 9.30 - 20.00

Szeptember 7-én immár 28. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű Kolibri Évadnyitó Fesztivált, amelyen reggeltől estig tartó programokkal, saját és meghívott előadásokkal és vidám vásári hangulattal várnak benneteket. Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. A színházban és a Jókai téren zajló, non-stop rendezvényre az ország számos pontjáról érkeznek produkciók a kicsik és nagyok szórakoztatására.

11. Pozsonyi Piknik

Jászai Mari tér, Szent István park, Pozsonyi utca - szeptember 7., 10.00 - 21.00

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja ma már az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléje a Jászai Mari tér és a Szent István Park között. A koncertekkel, színházi és irodalmi műsorokkal, kiállításokkal fűszerezett kulturális kavalkád egyszerre kínál az idén is sokszínű, klasszikus és kortárs élményt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Családi Mozgásfesztivál

Orczy-park - szeptember 8., 10.00 - 17.00

Szeptember 8-án ismét vár rád megannyi mozgás, móka kacagás, szórakozás a XXI. Családi Mozgásfesztiválon, amelynek idén a festői szépségű Ludovika Campus Orczy-park ad ehhez otthont. A szervezők igyekszenek minden négyzetméterét megtölteni izgalmas, izzasztó, kevésbé izzasztó mozgásformával. Lesz: air flow a finom mozgás szerelmeseinek, csónakázós akadálypálya a romantikusoknak, saját testsúlyos edzés a” keménylegényeknek”, akadálypálya az örök küzdőknek, komplex szűrőállomás a prevenció híveinek, rendőrségi foglalkozás a kíváncsiknak, és amerikai foci a masszívabbaknak.

Őszköszöntő fesztivál

Bikás park - szeptember 8., 10.00 - 20.00

Rengeteg ingyenes program, koncert gyerekeknek és felnőtteknek! Lesz ugrálóvár, fajátékok, arcfestés, pónilovaglás, közbiztonsági és honvédelmi programok, pecsétgyűjtő játék rengeteg ajándékkal. A boszorkány- és varázslóképző iskolában jövendőmondás, csokibéka kártya, Teszlek süveg, bájitaltan tanóra, varázspálca-készítés, sárkánypatkolás, jelmezek, legendás állatok várják a diákokat.

XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - szeptember 13-14., 9.00 - 17.00

Huszonötödik alkalommal nyitja meg kapuit a kőbányai Merkapt Sportközpontban a Nagy Sportágválasztó, ahol két nap alatt több mint 100 sportággal ismerkedhettek meg díjmentesen. A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren

Csobánka tér - szeptember 14., 14.00 - 19.00

Idén is izgalmas programokkal várnak benneteket a Csobánka téren. Lesz Vitéz László bábautomata, interaktív cirkuszi utcaszínház, zsonglőr játszóház, cugivurstli, kandika színház és óriásbábok, emelett pedig az Aranyszamár Bábszínház és a Barboncás Társulat előadásat is megnézhetitek.

Erdővarázs Családi Nap

Szabadság tér - szeptember 20-21., 10.00 - 23.00

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával. Játékos feladatok, kézművesség, vetélkedők és nyeremények, erdészeti gépek bemutatója, népi játszóház – és minden, amit a magyar erdőkről tudni érdemes.

V. Újbudai EgészségPART

Feneketlen tó - szeptember 22., 10.00 - 17.00

A Feneketlen-tó partján immár hagyománnyá vált, hogy ősszel az egészségé a főszerep. Idén szeptember 22-én is számos program várja a családokat, melyek játékos formában az egészségtudatos életmód három legfontosabb területét mutatják be nektek. Kiemelt szerepet kap a sport, a táplálkozás és a lelki egyensúly. A családi nap egy hangulatos Ringató foglalkozással indul majd, melyre a legkisebbeket és szüleiket várják, majd Schobert Norbi tornáztat meg mindenkit. A nap folyamán koncertet ad még a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a Kolompos együttes is.