Ismét ikergidák születtek a Debreceni Állatkertben

Az év eleji szaporulatot követően ismét gyarapodott a Debreceni Állatkert kecskecsapata, miután április 15-én az egyik nőstény egészséges ikerpárt hozott a világra.

A kis gida és gödölye számára egészen biztosan nem lesz hiány játszótársakból és felfedezni valóból, hiszen nemcsak a felnőttekkel, hanem három másik utóddal élnek a Vidámpark területén található, lassacskán zöldbe boruló, tágas vadaskertben, ahol a látogatók is megtekinthetik majd őket az újranyitás után.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni közönségének nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. A kecskét elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló: ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.


(via Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.)