Ismét ikergidák születtek a Debreceni Állatkertben

Az év eleji szaporulatot követően ismét gyarapodott a Debreceni Állatkert kecskecsapata, miután április 15-én az egyik nőstény egészséges ikerpárt hozott a világra.

A kis gida és gödölye számára egészen biztosan nem lesz hiány játszótársakból és felfedezni valóból, hiszen nemcsak a felnőttekkel, hanem három másik utóddal élnek a Vidámpark területén található, lassacskán zöldbe boruló, tágas vadaskertben, ahol a látogatók is megtekinthetik majd őket az újranyitás után.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni közönségének nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. A kecskét elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló: ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.


(via Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu