Ismét oktatási tartalmakkal segíti az iskolásokat a közmédia

Az M5 kulturális csatornán és a Médiaklikken az alsós, a felsős és az érettségire készülő diákok is megtalálhatják a nekik szóló edukációs műsorokat.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezésére hozott intézkedésekre reagálva a közmédia oktatási tartalmakkal kívánja segíteni az otthon tanuló diákokat. Március 8-tól az M5 kulturális csatornán és a Médiaklikken is megtalálhatják az alsós, a felsős és az érettségire készülő diákok a nekik szóló edukációs műsorokat. 

A kezdeményezés nem példa nélküli, hiszen 2020 márciusában, a covid első hulláma idején is vetített iskolásoknak szóló tartalmakat a közszolgálati televízió. Az oktatási sáv ezúttal március 8-tól, hétfőtől kezdődően minden hétköznap reggel 8-tól délután 1-ig tart az M5-ön. A csatorna az alábbi tematikájú műsorokkal készül:

  • 8 órától: Alsós – Sulikalandok címmel az 1–4. osztályosoknak szóló tartalmakat vetítenek.
  • 8.30-tól 9 óráig: az 5–8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsorukat sugározzák magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, biológia, művészetek és informatika témakörben.
  • 9 órától 11.30-ig: a középiskolás korosztály számára vetítik az Érettségi adásait (9-től magyar nyelv és irodalom, 9.30-tól matematika, 10-től biológia, kémia, informatika, fizika vagy földrajz, 11 órától pedig történelem témakörben).
  • 11.30-tól Magyarország történetével ismerkedhetnek meg közelebbről a tanulók.
  • 12 órától a nyelvtanulásé a főszerep. Először a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje látható egymás után, majd 12.30-tól öt nyelven három-három nyelvlecke követi egymást (hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal).

Az M5 csatornán vetített oktatási műsorokat online is visszanézhetik a diákok. A Médiaklikk Digitális oktatás aloldalán az adott napon adásba kerülő oktatási tartalmakat egy cikkbe gyűjtve találják meg az érdeklődők, ezenkívül tantárgyakra lebontva is megtekinthetők a műsorok. Az oktatási videókhoz a diákok ingyenesen férhetnek hozzá.

(Más csatornák remek oktatósorozatiról ide klikkelve olvashat.)


(via MTVA Sajtó)