Itt a III. Gubacs fesztivál, a Magyar Cserkészszövetség családos hétvégi programja

Szeptember 25. és 27. között családos fesztivált szerveznek a cserkészek a szentendrei Pap-szigeten. Lesz esti tábortűz, koncertek, tánc, bábszínház, kenuzás a Dunán, csapatjátékok és kreatív újrahasznosítás, kézműves foglalkozások, gyerektáncház és öko mesekuckó.

Szeptember utolsó hétvégéjén Szentendrére, a Pap-szigetre hívják az érdeklődőket a cserkészek, akik egyebek mellett interaktív és kézműves foglalkozásokon, játékokon, workshopokon és környezetvédelmi előadásokon keresztül szeretnék bemutatni a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának hazai képviselőit.

A Gubacs Fesztivál elsősorban az aktív cserkészkorosztályból már kinőtt felnőtt cserkészekhez szól, hogy kötetlen formában találkozhassanak régi barátaikkal, és igény szerint újra megtalálják helyüket a mozgalomban. A program azonban másrészt a külvilág felé is nyitni kíván, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják a mozgalom által képviselt értékeket, megismerkedhessenek velük.

A fesztiválon való részvétel ingyenes. A fentebb említett programokon kívül fellép a Blue sPot, a Parázs zenekar, a Jerry Lee Lewis Band és a Festeres zenekar. A részletes program a Gubacs honlapján érhető el, további információkat pedig az esemény Facebook oldalán találunk.

A rendezvényt a járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a beltéri helyszíneken mindenki viseljen maszkot, mossanak gyakran kezet és használják a kihelyezett fertőtlenítőszereket. A Gubacs fesztivál a Lépj át a határaidon! projekt keretében valósul meg.


(via Magyar Cserkészszövetség Kommunikációs csoport)