Itt vannak a Manó Könyvek márciusi újdonságai

Itt a tavasz, a virágtündérek is visszatérnek Mechler Anna új könyvében, ezúttal 2020 gyógynövényével, a bíbor kasvirággal a főszerepben. Mit csinál a kukás és a focista? Ezt is megtudjuk az új füzetekből.

Megújult borítóval jön újra sokak nagy kedvence, az Egyszer volt… rajzfilmsorozat alapján készült könyv az emberiség történetéről, és újra megjelenik az emberi testtel foglalkozó kötet. Bori esküvőre megy, életében először, a bűbájos hercegnők pedig új, lélegzetelállító kalandokba keverednek. A kicsiknek igazi móka lesz a pancsolás és a játék az új Disney Baby-könyvekkel.

 

Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet - A virágtündérek titkai 2.

Közeledik a virágvarázslat ideje - de vajon mi lesz akkor, ha a tündérek a nagy napon éppen betegek? Hogyan kaphat megfelelő segítőt egy gyógynövény, ha reggel még az sem biztos, hogy az összes tündérlány részt tud venni a ceremónián? Szerencsére Herba anyó úrrá lesz a helyzeten. Ebben az évben egy csodálatos szépségű virág tűnik fel a varázsgömbben, és Bíborka személyében kedves, lelkiismeretes támogatót kap. A tündérlány sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról, és közben új barátokat is szerez. A bíbor kasvirág ugyanúgy segíti Bíborkát a mindennapokban, mint ahogy a kislány gondoskodik róla. A bűbájos mesék olvasása közben észrevétlenül ismerhetjük meg a gyógynövények gyógyhatását.

Megjelenés: 2020. március 11.

 

Ralf Butschkow: Tudod, mit csinál? 3. - A kukás

Mi történik a szeméttel? Melyik hulladékot melyik konténerbe kell dobni? Melyik jármű viszi el az egyéb, vagyis kommunális hulladékot? És mi is az a recycling? Ebben a történetben ezekre és még sok más kérdésre is választ ad Péter, a kukás.

Megjelenés: 2020. március 23.

Ralf Butschkow: Tudod, mit csinál? 4. - A focista

Milyen felszerelésre van szüksége egy focistának? Hogyan lehet az edzés során növelni az erőnlétet, fejleszteni a kitartást és a mozgékonyságot? Milyen taktikákat beszél meg az edző a csapatával? Mi az a szabadrúgás? És a fejelés tényleg annyira fáj? Ezekre és még sok más kérdésre választ ad Fülöp, a profi focista.

Megjelenés: 2020. március 23.

 

Albert Barillé: Egyszer volt... - Az emberi test titkainak enciklopédiája

Indulj el Mesterrel és barátaival együtt egy lenyűgöző úton! Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű hősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben aprólékos részletességgel bemutatják annak felépítését és működését. Hol születnek a gondolatok? Hogyan működik a szív? Miért lélegzünk? Mitől érezzük az ízeket és a szagokat? Minden kérdésedre választ találsz az emberi testtel kapcsolatban, és mire a végére jutsz megtudod, hogyan épül fel a vérkeringés, mitől ver a szíved és mit tehetsz azért, hogy egészségesen élj.

Megjelenés: 2020. március 18.

Albert Barillé: Egyszer volt... - Az emberiség történetének képes enciklopédiája

Az enciklopédia Albert Barillé Egyszer volt... című híres és méltán népszerű rajzfilmsorozata alapján készült, mely máig sokak kedvence. A Föld keletkezése, az ember története megjelenésétől napjainkig, fontos találmányok, nagy felfedezők - egy csodálatos időutazás több mint száz tematikus oldalpáron, rengeteg színes illusztrációval és fotóval, valamint egy kisszótárral, ahol a kevésbé ismert fogalmakat magyarázza meg egyszerűen a Mester. Az átfogó enciklopédia - akárcsak a rajzfilmsorozat - játékosan, mégis érthetően és jól követhetően mutatja be az emberiség történetét.

Megjelenés: 2020. március 18.

 

Julia Boehme: Bori és az esküvő - Bori regény 15.

Zizi szülei összeházasodnak, és Borit is meghívták! Ez lesz élete első esküvője! Ráadásul még virágszirmokat is szórhat vagy lehet, hogy ehhez már túl idős? De - mint azt Bori, Anna, és legfőképpen Zizi is megtapasztalhatja - nincs esküvő nehézségek nélkül. Egy újabb izgalmas Bori regény az esküvőről és a válásról.

Megjelenés: 2020. március 26.

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 9. - Mesés modellek

Lotti és legjobb barátnője, Mia Bűbájos hercegnő tanoncok, akik valóra váltják mások kívánságait. Csakhogy Méreg hercegnő feltett szándéka, hogy tönkretegye a varázslatukat. Vajon sikerül-e a lányoknak valóra váltania Léna álmát, hogy bekerülhessen a divatsuliba?

Megjelenés: 2020. március 30.

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 10. - Cuki cukrászok

Lotti és Mia legjobb barátnők, akik kívánságokat váltanak valóra. Vajon teljesíteni tudják Rozi vágyát, és segíteni tudnak neki, hogy részt vehessen a falu tortasütő versenyén? Ehhez biztosan felül kell majd kerekedniük Méreg Hercegnőn, aki soha nem retten vissza a csalástól.

Megjelenés: 2020. március 30.

 

A legkisebbeknek pedig itt van az új Disney Baby-könyvek sorozat, melyben zörgős textilkönyvek (Állatok  és Egy csodás nap) és vízálló pancsolós könyvek (Csobbanjunk! és Pancsoljunk!) közül választhatunk. Ezekből kiderül, hogy melyik állat merre él, hogy mitől lesz csodás egy nap, a lubickolós sorozatban pedig Ariellel, Ficánkával, Szotyival és barátaikkal csobbanhatnak a kicsik vagy Aranyhaj, Mickey és Boo mellett pancsolhatnak a kádban. A sorozat kötetei már megjelentek!