Karanténnovella irodalmi verseny 2021

A pandémiához, a koronavírus-járványhoz és a járvány miatti bezártsághoz kapcsolódó novellák megírására írt ki pályázatot a Gyermekjóléti Alapítvány és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság. A versenyen 14 éven felüli fiatalok is indulhatnak.

A pályázat célja: ráirányítani a figyelmet a magyar novellairodalomra, a magyar nyelven írt alkotásokra; olyan új irodalmi művek írására való ösztönzés, amelyeket a pandémia ihletett. A pályázatra amatőr és rendszeresen publikáló szerzők tollából is várják a műveket. Ezenkívül pályázhatnak hazai és határon túl élő alkotók is. Az alsó életkori határ: 14. életév.

A pályázat beküldési határideje: 2021. április 12. Pályázni prózai művekkel lehet. Egy pályázó maximum két alkotással nevezhet. Beküldhető olyan – eddig díjazatlan – pályamű is, ami már megjelent elektronikus vagy nyomtatott formában. Nevezési díj nincs. Kötelező írói álnevet vagy jeligét használni. A jelentkezési lapot itt találjuk, és a novellánkat is itt tudjuk feltölteni.

Képünk illusztráció! Forrás: John Moore / Getty Images

 

Formai követelmények: a pályázatot kizárólag Word dokumentumban kérik beküldeni. A tárgyhoz oda kell írni, hogy Karantén Novella 2021. A prózák nem lehetnek hosszabbak 5 gépelt (A4) oldalnál, 12 pontos Times New Roman betűtípussal, 1,15-ös sortávolsággal írva.

A pályázó a részvételével automatikusan hozzájárul, hogy műve térítésmentesen megjelenjen a kiíró valamely elektronikus vagy nyomtatott kiadványában. A pályázatok folyamatosan megjelennek az Országos Mécs László Irodalmi Társaság Facebook-oldalán, és a végeredményt is itt fogják közölni. Az első helyezett az oklevél mellett 12 ezer forint, a második helyezett 10 ezer forint értékű ajándékutalványban részesül, a harmadik és negyedik helyezett pedig értékes könyvjutalmat kap.


(via Gyermekjóléti Alapítvány – Országos Mécs László Irodalmi Társaság)