Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit!

Országos nyomozós játék indul az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak, hiszen ebben az új, különös tanévben mindenkire ráfér egy kis önfeledt játék, nevetés, sikerélmény. Az izgalmas játékot a Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu szervezi.

A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere pedig a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist, aki az ígéretes nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít majd a nyomozás állásáról.

Sokan mondják, hogy a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a XXI. századi gyerekekhez. Harisnyás Pippivel ez messze nincs így, hiszen szabadelvűségével, határozottságával, bohókás, mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak. A játék célja, hogy a játékban részt vevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtaláljuk a mára nagymama korú Harisnyás Pippit.

Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét, fogta pöttyös lovát és a majmát, Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, és eltűnt. Azóta sem adott hírt magáról. Legjobb barátai, Annika és Tomi felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit.

Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább? Pippi néni köztünk él – de vajon ki ő?

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal és egyéb izgalmas pippis ajándékokkal jutalmazza.

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni a célszemélyt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve rendelkezésre állnak a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu pedig közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és jóízűen elfogyaszthassák nyomozás közben.


A játék időtartama: 2020. október 1-től 22-ig.
Online eredményhirdetés: november 2., hétfő délután, a Pesti Magyar Színház Facebook oldalán
További részletek itt.

 

(via Móra Kiadó)