Két új könyv a Pagonytól

A tavalyi karantén egyik legnagyobb meglepetése Agócs Írisz online rajziskolája és az abból születő könyv volt. Most már a második kötet is megjelent. Emellett új résszel bővült a 3-5-8 perces mesék sorozat is.

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! 2.

Lesz belőle pingvin, zebra, pelikán... A tavalyi karanténidőszak egyik nagy gyerekkönyvsikere volt Agócs Írisz rajzolós könyve, a Rajzolj egy krumplit!, amelyből gyerekek és felnőttek is könnyedén, stressz és megfelelési kényszer nélkül tanulhattak meg szabadon rajzolni, miközben elfeledkezhettek a bezártságról. A Rajzolj egy krumplit! első részéből kiderült, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, két gombszemmel vagy egy bolyhos farokkal. Nincs megállás: aki egyszer belejött, folytatni akarja!

A most megjelent második kötet segítségével pillanatok alatt malacok, jegesmedvék, baglyok, hangyászok, gepárdok és vidrák népesítik majd be a papírlapokat, cukin mosolyogva, kajlán lépdelve, krumplisan gömbölyödve. Az egyszerű rajzokat az olvasni még nem tudó ovisok is követni tudják, de érdemes olvasni mellé a szöveget is: Agócs Írisz szóban is sziporkázik – csupa vicc, szójáték és jókedv ez a könyv, ami garantált sikerélményt és jó szórakozást nyújt minden korosztálynak.

5 és 8 éves kor között ajánlott!
A szerzővel készült friss interjú ide kattintva olvasható.


Sandra Grimm: 3-5-8 perces mesék kis kalandoroknak

Az első 3-5-8 perces meséket tartalmazó kötetet a megjelenés után rögtön elkapkodták a könyvesboltok polcairól – nem véletlenül: a könyvben a mesék a szülők szempontjából a lehető legpraktikusabb rendszerben, a hosszuk alapján vannak fejezetekbe csoportosítva. Ha a rohanós hétköznap estéken csak egy rövid kis olvasásra van idő, ezekben a kötetekben könnyedén megtalálják a megfelelő mesét. Ha pedig sikerült korábban ágyba dugni a kicsiket, akkor jöhet egy hosszabb történet is – a lényeg, hogy a mesélés ne maradjon el, hiszen fontos része a gyerekek életének és személyiségük fejlődésének.

A 3-5-8 perces mesékért ráadásul a gyerekek is bolondulnak, mert egytől egyig olyan történetek, amelyek megnyugtatóak és kedvesek egyszerre, és amik biztosítják a gyerekek számára a pillekönnyű álmokat. Kedves képek, bájos történetek, egytől egyig szerethető karakterek. A sorozat most megjelent legújabb kötetében ráadásul minden mese a kalandról és a kalandorokról szól!

3 és 6 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu