Két új könyv ovisoknak és kisiskolásoknak a Pagonytól

Megjelent a népszerű Pitypang és Lili sorozat legújabb, télre hangolt kötete, melyben onnan indulnak a kalandok, hogy Lili és anyukája régi fényképeket nézegetnek. Valamint megjelent Kovács Attila Pipacs utca című sorozatának második része, a Micsoda kalamajka!

Pásztohy Panka: Pitypang és a hókutya

A kicsik egyik kedvenc sorozatának legújabb részében egy unalmasnak induló délutánba csöppenünk: szakad az eső, Lili pedig úgy érzi, minden lehetséges játékot kipróbált már. Megkeresi Anyát, és hamarosan elkezdenek régi fotókat nézegetni Anya kiskorából. Lilinek megakad a szeme egy fotón: a kislány Anyu egy akkora hóember mellett áll a képen, amekkorát Lili még sohasem látott! Kicsit el is szomorodik, amiért náluk csak eső esik.

Aztán kiderül, hogy Anya tarsolyában is lapulnak szuper ötletek, és hamarosan a konyha közepén díszeleg a soha el nem olvadó hóember! Kisvártatva megérkezik Apa is, és egy Igazi Hógolyót nyom Lili kezébe! Lehetséges, hogy miközben ők Anyával játszottak, észre sem vették, hogy odakinn is eleredt a hó?

A Pitypang sorozat varázsereje pontosan abban rejlik, hogy egyszerre valóságosak és meghitten mesések a történetei. Hétköznapi eseményeket dolgoznak fel, de az igazán meghatározó gyerekkori emlékek ezekből az élményekből születnek; az együtt töltött idő, a közös játék fontos alapot ad a gyerekeknek a későbbi életükhöz.

3 és 8 éves kor között ajánlott!


Kovács Attila: Micsoda kalamajka!

„Nem tudom, te mit csinálnál, ha találnál az utcán egy mobilt, de nekem egy csomó bajom lett belőle. Honnan tudjam, hogy kié, és mit csináljak vele? Jó, hogy Hédi a barátom, mert legalább annyira szereti a rejtélyeket, mint én. Ha ketten vagyunk, a megfigyelés, a menekülés, az igazi detektívmunka is könnyebb. (Persze az öcsémre közben megint vigyáznom kellett.) A hegedűs lány viszont nagyon furákat csinált…”

Kovács Attila Micsoda költözés! című könyvének a folytatásában ugyanolyan sok humorral pörögnek az események, mint az első részben. A kötet pedig amellett, hogy vicces, szórakoztató és kalandos, a kezdő olvasók számára is könnyen emészthető.

6 és 10 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu