Könyvek karácsonyra a kisiskolásoknak

Az idén megjelent, kisiskolásoknak szóló Pagony könyvek között szép számmal találunk olyan köteteket, amelyek biztosan örömet szereznek a család 6–10 éves tagjainak.

Kertész Erzsi: Ludmilla újabb esetei + Ludmilla megoldja

Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány egészen biztosan megoldja! Ludmillának ugyanis nemcsak a neve, de hivatása is nagyon különös: ő ugyanis problémamegoldó, más néven gondűző. Irodája a diófa tetején található egy lila házikóban, drótból hajtogatott szemüvegében itt várja az ügyfeleit. Most második kiadásban, új rajzokkal érhető el Kertész Erzsi népszerű könyve, sőt, már elérhető a második rész is, sok-sok új történettel!

6 és 10 éves kor között ajánlott!


Vibók Ildi: A szupercsapat – Mire jó az oltás?

Emma királykisasszony nem fél semmitől. Semmitől, csak az oltástól. Úgyhogy el is dönti, ő bizony nem akar oltást kapni, és ezt anyukája engedélyével közli is tudós háziorvosával. Doki nem erőszakoskodik, csak előveszi csodafegyverét: a varázskönyvet, ami megmutatja, milyen jó fej testőrség dolgozik éjjel-nappal azon, hogy legyőzze az Emmát támadó ádáz vírusokat és bacikat. Ám sajnos néha ők sem elég erősek, és ilyenkor jól jön nekik egy kis segítség, némi előképzettség és edzés. Na, itt jönnek képbe a védőoltások… és végül Emma is rájön, hogy megéri kibírni azt a pár másodpercnyi fájdalmat az egészségért cserébe.

6 és 10 éves kor között ajánlott!


Kertész Erzsi: Panthera 4. – A jégmadár útja

A Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt. Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja.

Jávor elindulna felkutatni a havonjárókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik – bár Jávor ezt általában észre sem veszi... Most Aurával, a szabotőrlánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

8 és 14 éves kor között ajánlott!


Rutkai Bori: Zsebtenger

Tavaszi-nyári versek, mesék, játékok. Találkoztatok már Pók King Konggal? És a zsebküklopszokkal? De a Láthatósági Bácsival már egészen biztosan! Tudjátok, ő piciklizik, akarom mondani biciklizik el mindig a kukutyini sarki kisbolt előtt, amikor viszi haza a zöldséget Rizibizi néninek, a feleségének. Ha ismeritek őket, azért, ha nem, akkor meg azért utazzatok el Kukutyinba ezzel a nagyon vidám, bolondos, tavaszi-nyári mesekönyvvel, amiben dalokat és játékokat is találtok a mesék mellett.

4 és 10 éves kor között ajánlott!


Wéber Anikó: Marci és Merkúr – Űrlény az osztályban

A legvidámabb osztályba új gyerek érkezik, aki csak Merkúrként mutatkozik be. A tolltartóján bolygó virít, órák alatt morzejeleket dobol az asztalon, olyan gyorsan számol, mint egy robot és azt állítja, van egy saját űrállomása. Marci gyanút fog, és nyomozni kezd Merkúr után… De hiába derül ki az igazság, Marci, a vidámságfelelős legnehezebb feladata még hátra van: hogy lesz megint mindenki boldog a legvidámabb osztályban? A Most én olvasok! sorozatban megkedvelt Marci és a legvidámabb osztály kalandjai hosszabb regényben folytatódnak, már folyékonyan olvasóknak, de még mindig nagy betűkkel, sok képpel, könnyen olvashatóan.

8 és 10 éves kor között ajánlott!


Vadadi Adrienn: Öten a Kőhegyen

Három gyerek és két kutya baktat a lassan alkonyodó erdőben. Vajon hogy kerülnek a gyerekek egyedül a Kőhegyre, és mi a céljuk? Mi lehet az a Fontos Dolog, amit keresnek, amit végre akarnak hajtani? Miért nem szóltak róla a szüleiknek? Bozó, Julka és Zsiga segíteni akarnak egy barátjuknak, de nem szeretnék, ha a felnőttek beleszólnának a dolgukba.

Igyekeznek önállóan megoldani egy nehéz helyzetet, de nincsen könnyű dolguk – eltévednek, lemerül a telefonjuk, közeledik az este. Nem marad más, mint a kutyaorr és a kutyahűség!

5 és 8 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)