Könyvek kezdő olvasóknak és kis tudósoknak: a Pagony kiadó friss megjelenései

Három új kötettel is bővül a Pagony kezdő olvasóknak szánt sorozata, a Most én olvasok! Az Isteni szikrák című sorozatot pedig a Nicola Teslát bemutató kötettel folytatja a gyerekkönyvkiadó.

Kiss Judit Ágnes: A kalózok és a vajas keksz

A kalózanya és a két kalózgyerek mindennél jobban szereti a tengert. Eszükben sincs a partra tenni a lábukat. A szárazföld unalmas, büdös, és hiányzik belőle a hullámzás. Csakhogy egyszer elfogy a vajas keksz, és nincs más hátra, muszáj boltba menni… Kiss Judit Ágnes első Most én olvasok! könyvében egy igazán izgalmas és rendhagyó családot mutat be, amit minden gyerek imádni fog. A könyvet Szimonidesz Hajnalka csodálatos illusztrációi kísérik.

5–8 éves korig!

 

Szabó Borbála: Kisvasút a pincében

Az átszívó porszívó egy különleges napra repíti vissza a testvéreket: 1944 karácsonyára. Mamóék és a ház lakói a pincébe húzódnak az ostrom elől. De ugye a terepasztal is meg fog menekülni? Lehet, hogy ehhez igazi karácsonyi csoda kell! Szabó Borbála új könyvében nagyon merészen választotta meg a helyszínt és az időpontot, hogy egy csodálatos történeten keresztül segítse a gyerekeket olvasni tanulni.

6–12 éves korig!

 

 

Vadadi Adrienn: Matricás Laci Londonban – Stickers Laci in London

Matricás Laci Londonban van. Fel-alá sétálgat az esőben, a királynő koronáját keresi. De ugye nem akarja ellopni? Vajon hol lehet? A Buckingham-palotában? Sárika, biztos, ami biztos, a nyomába ered… A már jól ismert Most én olvasok! sorozat most egy kétnyelvű résszel egészül ki. A könyv végén található játékos feladatok a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást és a szókincs bővítését.

6–12 éves korig!

 

 

Luca Novelli: Tesla és a kozmikus energiával működő gépezet – Isteni szikrák 3.

Nikola Tesla látnok, zseni, kreatív és önzetlen feltaláló. Ő a megálmodója rengeteg olyan eszköznek, amit a mai napig használunk, a rádiótól a távirányítóig, az elektromotoroktól a neonlámpán át a helyből felszálló repülőgépekig. Kutatásai során arra kereste a megoldást, hogyan tudna egy olyan környezetbarát és biztonságos szerkezetet létrehozni, aminek a segítségével az egész világot el lehetne látni elektromos árammal, teljesen ingyen. Ebben a könyvből az ő életével és találmányaival ismerkedhetnek meg a 8–12 évesek.