Lackfi János: Életem első könyve

Lackfi János új kötete, az Életem első könyve a nagy elsőket veszi sorra, azokat a pillanatokat, amikor egy kisgyerek először sír fel, először ül bilire, vagy biciklire, vagy éppen az első születésnapját ünnepli. A humoros egyperceseket Agócs Írisz rajzai kísérik.

Gyerekként nincs olyan nap, hogy ne először próbálnánk ki valamit. És sok első próbálkozás emlékezetes történetként marad meg. Lackfi János legújabb kötete, az Életem első könyve ilyen jellegzetes első élményeket gyűjt csokorba – sok-sok humorral és bájjal.

Helyet kap az első sírás, az első bilizés, az első szülinap, az első fodrász, az első bringázás, sőt, az első sör is. A könyv minden oldalán első éveink egy-egy meghatározó élményéről olvashatunk néhány kedves, vicces bekezdésen keresztül. Olyan élményekről, amiket mindannyian átéltünk, de mindannyian kicsit másként. A könyvben olvasható nosztalgikus, meghitt, mégis szórakoztató egyperces írások számos családi beszélgetést elindíthatnak, legyen szó a nagyszülők történeteiről, a szülők emlékeiről vagy a gyerekekről szóló sztorikról. Emellett az újdonsült szülőknek szánt kedves meglepetés is lehet a könyv, hiszen minden oldala olyan élményekkel van tele, amivel minden új anya és apa biztosan találkozni fog.

Lackfi János könyve tehát az egész családnak szól, úgy, hogy mindenki megtalálhatja saját magát benne. Olyan népszerű gyerekirodalmi művek után, mint a Részeg elefánt vagy a Kövér Lajos színre lép, Lackfi János most még közvetlenebb formában szólítja meg az olvasókat, akik ez esetben nemcsak gyerekek, hanem azok a felnőttek is, akik szeretnek jókat nevetne visszagondolni a gyerekkorukra.
Az Életem első könyvének szövegeit Agócs Írisz illusztrációi kísérik, aki minden oldalon újabb és újabb vicces-bájos karakterrel ábrázolja a történetet, így tényleg mindenki megtalálhatja magát és saját emlékeit ebben a könyvben! A kötetben Lackfi János író hatgyermekes édesapaként és Agócs Írisz illusztrátor kisgyermekes anyként most ezekről a nagy elsőkről mesél nekünk pazar stílusban és elképesztő humorral.