Last minute karácsonyi könyvajánló

Ha még hiányzik egy kis plusz a karácsonyi ajándékok mellé, akkor nézzetek szét a könyvesboltokban.

Adamik Zsolt - Dániel András - Finy Petra - Gévai Csilla - Harcos Bálint - Kertész Erzsi - Majoros Nóra - Szabó Borbála - Tamás Zsuzsa: Elveszett alvókák

A gyerekek képzelete és szeretete határtalan. A legbelsőbb gondolataikat, félelmeiket és vágyaikat sokszor nem is tudják szavakkal elmondani, de gond nélkül megosztják azokkal a kedves, agyonszeretgetett kis játékokkal, "akikkel" együtt is alszanak. Ha a szeretett tárgy eltűnik, (ami sajnos elég gyakran előfordul), a kicsikben hirtelen összedől a világ. Kilenc neves meseíró az elveszett kedvencek nyomába eredt, és... annyit elárulhatunk, hogy minden alvóka jól van!

Pifkó Célia: Szörnyek a szobádban

"A gyermeki fantázia fejlődésével egy időben megjelennek a szimbolikus félelmek. Mivel a gyermeknek kévés információja van a világról, a hézagokat a képzelete segítségével tölti be. Hároméves kor körül minden gyermek elkezd félni a sötéttől, az árnyaktól, és ami megjelenik a képzeletében, az kivetül a nagy feketeségbe. Bár szülőként szeretnénk teljesen megkímélni gyermekeinket a félelemtől, ez nem lehetséges, és nem is volna célravezető. Meséljünk neki Cidriről, aki nyikorgatja az ajtót, Gézangúzról, aki esténként megfogja a gyermek lábát, Motyorgóról, aki sutyorogva gyakorol, a függöny mögötti Ibolyáról, aki a csillagokat fürkészi, a szekrényben rendetlenkedő Pomádéról, majd Glóriáról, aki folyton leejt valamit, Tintás Örnről, aki változtatja az alakját és Sezlonyról, aki úgy tűnik, hogy itt sincs!" - Kádár Annamária

Lendvai Szilvia: Dundamesék - Dunda és a kistestvér

Anya pocakja hétről hétre kerekedik, egy újabb kis apróság ragyogja be a család életét. Dundát továbbra is megannyi kérdés foglalkoztatja. Vajon nem fél a kisbaba Anya pocakjában? És különben is mivel játszik odabent? Nem unatkozik? Ez egy igazi babavárós-tesós könyv, tesós veszekedésekkel, kibékülésekkel. Hiszen nincs is fontosabb, mint hogy két testvér egy életen át a legjobb barát legyen. Meghitt pillanatok, kedves történetek szeretetről, családról, önzetlenségről, születésről egy óvodás kisfiú, Dunda szemszögéből.

Bosnyák Viktória: Puszedli és Habcsók - Mese az öt szeretetnyelvről

Ki az, aki ne vágyna elismerésre, ölelésre, közösen töltött "minőségi időre", ajándékokra vagy épp kis figyelmességekre - arra, hogy éreztessék vele, hogy szeretik? Bosnyák Viktória humoros meséje abban segít, hogy gyerek és szülő közösen fedezhesse fel a saját szeretetnyelvét, és egyúttal megtanulhassa a másikét. A szeretetnyelv ugyanis valódi csodára képes: harmonikusabb lehet a kapcsolat a testvérek, a gyerekek és a szülők között, sőt még a barátságok is elmélyülhetnek általa.

Disney - Mickey egér - Klasszikus mesék gyűjteménye

Ünnepeld Mickey egér 90. születésnapját igazi klasszikusokkal! Ez a gyűjtemény az első képernyős szereplésének számító Willie gőzhajótól a Mark Twain történetét feldolgozó Koldus és királyfiig nyolc mesén át, gyönyörű illusztrációkkal és érdekességekkel veszi sorra a világ leghíresebb egerének 90 évet átívelő kalandjait.

Novák Vica: Minka és betűvetők

Minka elsős, ügyes, okos, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással. Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét? Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt, a könyvekből is. Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén? Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől. Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást.

Nyulász Péter - Ritter Ottó: Az időgladiátorok

Itt a nyár, de a strandolás elmarad. Maxi és Trixi a balatoni bringatúra után a közeli római romvárosba viteti magát. A program fergeteges, és a forgatagban a pumiikreknek nyoma vész! Pongi a keresésükre indul, ám egy titokzatos, egyiptomi jelmezes alak nyomára akad. Ki lehet ő? Álruhás gyerekrabló, esetleg időutazó kalandor? A Berger Szimat gépezete mozgásba lendül, Pongi és Fürge a sztrádán ered egy gyanús furgon nyomába. Száguldj velük te is a Balatontól Budapestig, letűnt korokon át, a két eltűnt pumigyerek nyomában!

Foki Péter: Budapest - Városkalauz kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak

Miért némák a Lánchíd oroszlánjai? Hol található a főváros egyetlen időgépe? Kik és miért hagyták itt az óriáskereket? Melyik budapesti szobornak van New York-i barátnője? Ha kíváncsi vagy, többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz ebből a rendhagyó városkalauzból. Foki Péter szórakoztató történeteit Dusik Móni rajzai kísérik.

Harry Potter és Legendás Állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Ez a gyönyörű album tökéletes bevezetés a Harry Potter- és a Legendás állatok-filmek világába. A kötet számos ponton kapcsolódik a Legendás állatok és megfigyelésük - Grindelwand bűntettei című új mozifilmhez is; megleshetjük ALBUS DUMBLEDORE 1927-ES OSZTÁLYTERMÉT és a CIRCUS ARCANUS misztikus csodáit.

Surányi Tímea: Tinillem

A könyvben Luca, Levi és kutyájuk, Prézli segítségével ismerkedhetünk meg az illemszabályokkal. Könnyed nyelvezete és stílusa hamar magával ragad. A könyv komoly témáját ellensúlyozzák a képek, jegyzetek, de nem viccelik el azt.
A köszönés, bemutatkozás, tegezés-magázás témától kezdve, a társaságban, illetve asztalnál való helyes viselkedésen át, az élet számos területén előforduló helyzetekig segítséget nyújt, hogyan is illik viselkedni.

Clive Gifford: Arányok atlasza

Kicsi és nagy, lassú és gyors, könnyű és nehéz, magas és mély - na de mihez képest? Az izgalmas összehasonlításokat böngészve az eddig ismert jelenségek új megvilágításba kerülnek. Próbáld ki, milyen, ha nézőpontot váltasz! Mérd fel a világot magad körül!

Isabelle Fougére: Mondd csak, hogy működik?

A könyvben több mint 200 olyan kérdésre találsz választ, amelyet minden gyerek feltesz, de sokszor még a felnőtteknek is gondot okoz a válasz. Négy nagy téma: az emberi test, a mindennapi élet, kultúra és történelem, a természet és az állatok világa. Vicces rajzok, a kérdésekre könnyen érthető válaszok és rengeteg matrica teszi még játékosabbá a könyvet.