Légy te az idei év legfurfangosabb meséjének ifjú mesélője!

Országos videós mesemondó versenyt hirdet a KEDD Stúdió iskolásoknak legújabb animációs sorozatához, a Naszreddin hodzsa meséihez kapcsolódva.

A KEDD YouTube-csatornáján megtekinthető epizódok tréfás kedvű főhőse Berecz András mesélő hangján tanít minket agyafúrt gondolkodásra. Ennek apropóján keresik az ország legfurfangosabb ifjú mesélőjét. A feladat: olvass fel egy Hodzsa-mesét, amit a legagyafúrtabbnak tartasz, vedd videóra és küldd el a film@kedd.net e-mail címre!

Forrás: KEDD Stúdió

 

A verseny kiírói két különböző kategóriában (8–13, illetve 14–18 évesek) keresik a legjobbakat. A beküldési határidő: február 21., vasárnap 24.00. A beküldött videók felkerülnek a KEDD YouTube-csatornájára, és a legtöbb lájkot kapott kisfilm mesélői lesznek a két kategória nyertesei.

A két nyertes nyereménye: személyes találkozás Berecz András mesemondóval, egy-egy könyvcsomag a Pagony kiadótól és a mese alkotóinak dedikációjával ellátott oklevél. A közönségszavazás egyébként február 23-tól március 7-ig tart. Az eredményhirdetésre március 8-án kerül sor.


Inspirációként ide kattintva nézhetjük meg a Naszreddin hodzsa-meséket, itt pedig szövegesen olvashatjuk el őket. A játék szabályzatát a Facebookon olvashatjuk el, és minden további részletet is itt találunk a kiírással kapcsolatban.


(via KEDD Stúdió)