Leonardo da Vinci kalandos élete inspirálta új animációs sorozat az M2 gyerekcsatornán

A Leo da Vinci című animációs sorozat október 28-tól lesz látható, minden hétköznap 19.15-től.

A gyerekszériát a híres reneszánsz művész, Leonardo da Vinci élete ihlette. A Leo da Vinci a 2018-ban készült egész estés animációs film, a Leo da Vinci: Mission Mona Lisa sikerén felbuzdulva készült (ennek az előzetese látható lentebb).

Az epizódok történetének középpontjában az olasz polihisztor egy-egy találmánya, alkotása áll. A három főhős Leo da Vinci, Lollo és természetesen Lisa, akik Firenzébe mennek, az akkoriban virágzó olasz városba, hogy szerencsét próbáljanak és tanuljanak.

A sorozat kalandjaiból sok-sok érdekes dolgot megtudhatnak a gyerekek: például, hogy ki tervezte a Mediciek palotáját, mi az a Donum, ki volt Ghiberti és milyen, korát messze meghaladó találmányai voltak a mesternek. A történetek során képet kapunk a középkori város életéről, mindennapjairól és ünnepeiről is.

A Leo da Vinci mellett régi ismerősök új kalandjaival is találkozhatnak a legkisebbek, így október 2-tól hétköznaponta 15.55-től a Kismackó kalandjai jelentkezik friss epizódokkal, de

megérkezett a Mancs őrjárat harmadik évada (minden hétköznap 19.25-től), illetve a Babi kávézójának, valamint a Mickey egér játszóterének második évada is (utóbbi hétvégente 8.35-től nézhető).

Október 19-én jön az Állati küldetés második évada (minden hétköznap 16.35-től), 25-től pedig a Kutyapajtik és a Kacsamesék is új évaddal jelentkezik (előbbi hétvégente 9 órakor, utóbbi minden hétvégi nap 10.10 perctől látható).


(via MTVA)