Megjelent a Városi Zöld Füzet

Fedezzétek fel együtt Budapest zöld területeit!

A Városi Zöld Füzet segítségével az egész család felfedezősétára indulhat Budapest zöld területein, mert a kiadványban sok érdekes információ található Budapest parkjairól, kertjeiről és arborétumairól. A füzet kreatív feladatokkal és egy társasjátékkal is kiegészül, amelyek által a gyerekek és a felnőttek megismerhetik a városban élő állatokat és növényeket, a környezettudatos életmód jellemzőit, sőt a városi zöld területek legendáit is.

A füzetet az egész család együtt tudja használni: a gyerekeknek változatos, készségfejlesztő feladatokat tartogat; a szülőknek pedig különböző érdekes kultúrtörténeti, környezetvédelmi, építészeti és várostervezési információkat gyűjt össze. A gyerekek a megfigyelés, a gyűjtögetés és a felhasználás szempontjait követve vehetnek részt a kalandokban és még egy szuper recept is vár rájuk.

A Városi Zöld Füzet készítői arra törekedtek, hogy a város természeti területeinek minél szélesebb választéka kerülhessen bele a füzetbe. Így a Margitszigettől a Gellérthegyen át a Füvészkertig és a közösségi kertekig sok-sok mindennel találkozhatnak az olvasók városi sétájuk során.

A Városi Zöld Füzet ingyenesen átvehető egyéni látogatóknak a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, nyitvatartási időben (keddtől péntekig 10 és 18 óra között). A kiadvány online is elérhető és letölthető a Deák17 Galéria honlapjáról.